Na hlavný obsah

Ódor: Ak chceme vedieť, kam smerujeme, musíme počúvať aj mladých ľudí

Ľudovít Ódor hovoril v rozhovore o viacerých témach.

Ódor: Ak chceme vedieť, kam smerujeme, musíme počúvať aj mladých ľudí
Na snímke je premiér Ľudovít Ódor. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Financie, hybridné hrozby, migrácia, marginalizované skupiny či odliv mozgov. Aj o tom hovoril dočasne poverený premiér Ľudovít Ódor v rozhovore pre RTVS.

Predseda vlády sa počas svojho pôsobenia stretol aj so stredoškolákmi, ktorí hovorili o svojich podnetoch, čo by sa na Slovensku mohlo zlepšiť.

„Veľmi rád sa stretávam práve s mladou generáciou, lebo vnímam to tak, že ak naozaj chceme hovoriť, kam smerujeme a čo chceme dosiahnuť, tak musíme počúvať týchto ľudí. Nie vždy s nimi viem súhlasiť, ale aj ja som bol voľakedy mladý a mal som vyhranené názory,“ povedal Ódor.

Po stretnutí pozbierali všetky námety a pripravili štúdiu, na základe ktorej postavili program pre ďalšiu vládu, ktorá by mala urobiť kroky v rôznych oblastiach. Sú medzi nimi témy ako odliv mozgov, ľudia, ktorí už odišli a chceli by sa vrátiť, ale aj tí, ktorí na Slovensko chcú prísť študovať z tretích krajín.

Riešenie vidí nielen vo finančnej pomoci, ale aj v prístupe k bývaniu či niektorým službám tohto štátu. Premiér hovoril aj o motivácii mladých ľudí vstúpiť do Policajného zboru. Súvisí s tým finančná motivácia, ale aj dôvera v slovenské bezpečnostné zložky.

„Ak policajti vidia, že nemusia sa spýtať troch šéfov pred tým, že môže aj tohto človeka zatknúť, tak aj mladí budú mať väčšiu motiváciu prísť do toho zboru,“ skonštatoval Ódor. V súčasnosti chýba 12 percent policajtov. Doposiaľ znížili vek náboru na 18 rokov a podľa povereného premiéra bude musieť budúca vláda prísť s novým finančným mechanizmom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko