Na hlavný obsah

Orbán chce prehlbovať vzťahy s Azerbajdžanom, rokoval o tom s tamojším ministrom hospodárstva

Ide najmä o energetický priemysel.

Orbán chce prehlbovať vzťahy s Azerbajdžanom, rokoval o tom s tamojším ministrom hospodárstva
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

O prehlbovaní vzájomnej spolupráce Maďarska s Azerbajdžanom najmä v oblasti energetiky v pondelok (11.9.) rokoval predseda maďarskej vlády Viktor Orbán s ministrom hospodárstva Azerbajdžanu Mikayilom Jabbarovom.

Na schôdzke sa zúčastnili aj minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó a minister hospodárskeho rozvoja Márton Nagy, spresnil Orbánov hovorca Bertalan Havasi.

Maďarskou sa v Azerbajdžane darí

Z hľadiska energetickej bezpečnosti Maďarska bolo dôležitým momentom, že azerbajdžanská energetická spoločnosť na základe dávnejších dohôd v júli začala uskladňovať zemný plyn v maďarských zásobníkoch, uviedol Orbán.

Podľa účastníkov rokovania v Azerbajdžane úspešne expanduje niekoľko maďarských firiem. Pripravované sú aj ďalšie maďarské investície. V súvislosti s rekonštrukciou Karabachu azerbajdžanská strana uviedla, že už vyčlenila obec, ktorej obnovenie bude zverené maďarským firmám.

Orbán pripomenul, že Maďarsko poskytuje každoročne 200 štipendijných miest pre azerbajdžanských študentov na maďarských univerzitách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet