Na hlavný obsah

Počet obetí búrky v Grécku stúpol na dve, ďalšie osoby sú nezvestné. Turecko hlási päť mŕtvych

V Bulharsku prišli o život najmenej dvaja ľudia.

Počet obetí búrky v Grécku stúpol na dve, ďalšie osoby sú nezvestné. Turecko hlási päť mŕtvych
Na snímke zaplavená ulica v dôsledku silného dažďa v Istanbule v utorok 5. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Grécki hasiči našli v stredu (6. 9.) telo staršej ženy v obci Paltsi v strednej oblasti krajiny, čím počet obetí prívalového dažďu a záplav stúpol na dve. Ďalšie osoby sú nezvestné. Informovali o tom agentúry DPA, AP a Reuters.

Paltsi sa nachádza v oblasti horského regiónu Pelion východne od prístavného mesta Volos. Telo ženy sa našlo pod hromadou dreva, uviedol predstaviteľ hasičského zboru s tým, že po nezvestných osobách sa naďalej pátra.

Búrka Daniel v pondelok (4. 9.) zasiahla Grécko a spôsobila zosuvy pôdy, zničila most, poškodila stĺpy elektrického vedenia a voda odplavila desiatky áut.

Vo Volose v dôsledku búrky prišiel v utorok (5. 9.) o život farmár, na ktorého sa zrútila stena. Prívalový dážď poškodil aj časť budovy domova dôchodcov, odkiaľ do bezpečia v utorok večer previezli približne 94 ľudí.

Búrka postihla aj niektoré oblasti Turecka. Nepriaznivé počasie pripravilo o život už najmenej päť ľudí – traja ľudia zahynuli v kempingu na severozápade krajiny, ďalšie dve osoby zomreli v Istanbule.

V dôsledku búrok a následných záplav na juhozápadnom pobreží Čierneho mora prišli v Bulharsku o život najmenej dvaja ľudia. Ďalší traja sú nezvestní.

Voda prenikla aj do mnohých bulharských hotelov. Úrady v letovisku Careve vyhlásili stav núdze po tom, čo sa rieka Veleka vyliala z brehov. Zároveň dôrazne požiadali obyvateľov, aby sa presunuli do vyššie položených oblastí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet