Na hlavný obsah

Pre maratóncov zriadili v Košiciach špeciálnu volebnú miestnosť, záujem je enormný

Na štart pretekov sa postavia v nedeľu.

Pre maratóncov zriadili v Košiciach špeciálnu volebnú miestnosť, záujem je enormný
Maratónci čakajú pred volebnou miestnosťou. Foto: TASR/František Iván

V Košiciach sa okrem volieb tento víkend koná aj Medzinárodný maratón mieru. Maratónci môžu v sobotu (30. 9.) odvoliť na základe hlasovacieho preukazu v špeciálnej volebnej miestnosti.

Špeciálna volebná miestnosť pre maratóncov sa nachádza len niekoľko metrov od registrácie bežcov, kde si vyzdvihujú štartové čísla. Záujem o voľbu tu je veľký.

„Okolo tej ôsmej, pol deviatej, deviatej sa to tak rozbehlo, že teraz už nestíhame absolútne. Už sme volali až na mestský úrad, že potrebujeme nejakú posilu a pomoc,“ uviedla predsedníčka volebného okrsku Michaela Hoptová.

Maratónskym voličom sa v spravodajstve RTVS venoval redaktor Ondrej Behún:

Bežci možnosť odvoliť hneď po registrácii na maratón privítali. „Treba využiť našu občiansku povinnosť. Prvoradý je maratón, ale môžeme sa zastaviť aj odvoliť,“ uviedol jeden z bežcov.

Mestská časť Košice-Juh zriadila špeciálnu volebnú miestnosť na základe požiadavky od organizátorov maratónu. „Účasť je enormná. Je niečo pred 11.00 h a je tu už okolo 200 voličov, ktorí prišli odvoliť, ktorí nemajú trvalý pobyt v našej mestskej časti,“ priblížila starostka mestskej časti Anna Súkeníková.

Voliť v špeciálnej miestnosti môže s hlasovacím preukazom každý, nielen maratónci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko