Na hlavný obsah

Pred Ukrajinou sú náročné mesiace. Rusko bude útočiť na dôležitú infraštruktúru, tvrdí Kyjev

Prezidentská kancelária sa najviac obáva energetických zariadení.

Pred Ukrajinou sú náročné mesiace. Rusko bude útočiť na dôležitú infraštruktúru, tvrdí Kyjev
Ruský raketový útok na mesto Kyjev Foto: TASR/AP

Prezidentská kancelária v Kyjeve vo štvrtok (21. 9.) upozornila, že Ukrajinu čakajú náročné mesiace. Reagovala na rozsiahly ruský raketový útok v noci na štvrtok, ktorý si vyžiadal najmenej dve obete a poškodil energetickú infraštruktúru. TASR prevzala správu z agentúry AFP a britskej spravodajskej stanice The Guardian.

„Rusko v noci spustilo masívny útok na Ukrajinu,“ uviedol zástupca vedúceho ukrajinskej prezidentskej kancelárie Olexij Kuleba. „Pred nami sú náročné mesiace: Rusko bude útočiť na energetické a kriticky dôležité zariadenia,“ dodal s obavami o bezpečnosť energetickej infraštruktúry pred druhou zimou od začiatku ruskej invázie.

Ruské útoky v noci na štvrtok cielili na viacero ukrajinských miest, vyžiadali si najmenej dve obete. Útokom čelil Kyjev, juhoukrajinské mesto Cherson, Charkov na severovýchode, Čerkasy v strednej časti Ukrajiny a Rivne na severozápade krajiny. Zasiahnutá bola aj Ľvovská oblasť na západe Ukrajiny.

Ukrajinská armáda uviedla, že protivzdušná obrana v noci zneškodnila 36 zo 43 ruských rakiet.

Ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenergo informovala, že ruský raketový útok poškodil energetickú infraštruktúru v strednej a západnej časti krajiny. V príspevku na platforme Telegram dodala, že k výpadkom elektriny došlo v Kyjevskej, Žytomyrskej, Dnepropetrovskej, Rivnenskej a Charkovskej oblasti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet