Na hlavný obsah

Kyjev opäť terčom útokov. Podľa starostu zranili dvoch ľudí

Jedným zo zranených by malo byť dieťa.

Kyjev opäť terčom útokov. Podľa starostu zranili dvoch ľudí
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP

Kyjevom sa v noci na štvrtok (21. 9.) ozvalo niekoľko výbuchov. Jeden podľa starostu ukrajinskej metropoly Vitalija Klička zranil dvoch ľudí vrátane dieťaťa. Explózie hlásia tiež zo západu Ukrajiny. Vo väčšine ukrajinských oblastí vyhlásili letecký poplach.

Jeden z výbuchov podľa Klička nastal v juhovýchodnej časti mesta, hasiči tu likvidujú požiar infraštruktúrneho objektu. „Lekári hospitalizovali 18-ročné dievča a deväťročné dieťa (dievča). Boli odvezené z domu vedľa infraštruktúrneho objektu, kam spadli trosky, „napísal Kličko na komunikačnej platforme Telegram.

Uviedol tiež, že na západných predmestiach metropoly lokálne prerušili dodávky elektrickej energie a vody. Podľa neho v meste pracuje ukrajinská protivzdušná obrana. O množstve explózií v ukrajinskom hlavnom meste hovoria tiež zdroje agentúry Reuters.

Šéf Ľvovskej oblasti Maksym Kozyckyj vo štvrtok ráno oznámil výbuchy blízko mesta Drahobyč, informácie o škodách a obetiach sa podľa neho spresňujú. Na mieste sú záchranári. Stanica Suspilne informovala o silných výbuchoch v meste Rivne na severozápade krajiny. V časti mesta nejde prúd.

Ukrajinské letectvo predtým varovalo, že z ruských základní vzlietlo osem bombardérov Tu-95 schopných odpaľovať strely s plochou dráhou letu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet