Na hlavný obsah

Športovú halu v Košiciach nedávno obnovili za viac ako tri milióny eur, po slávnostnom otvorení ju však opäť zavreli

Hala nespĺňa parametre pre najvyššie národné a medzinárodné súťaže.

Športovú halu v Košiciach nedávno obnovili za viac ako tri milióny eur, po slávnostnom otvorení ju však opäť zavreli
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Mestskú Športovú halu v Košiciach, ktorú obnovili za viac ako tri milióny eur a otvorili v polovici júna, opäť zavreli. Napriek tomu, že na hracej ploche sú zakreslené ihriská pre viaceré športy, hala nespĺňa parametre pre najvyššie národné a medzinárodné súťaže.

Slávnostné otvorenie po viac ako ročnej rekonštrukcii zažila bývalá Angels aréna, dnes už Stará Jazdiareň, ešte začiatkom júna. Vynovenú palubovku si vtedy prvýkrát, ale aj poslednýkrát vyskúšali mladí basketbalisti. Hala totiž stále nie je úplne dokončená.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková:

„Teraz ešte do haly ideme inštalovať audio-video techniku, ešte tam nemáme svetelné tabule a ozvučenie,“ priblížil Mário Švec z oddelenia športu a mládeže mesta Košice.

Basketbalové koše sú zavesené na streche. Tá však čaká na posúdenie statiky. Vynovená historická jazdiareň mala po oprave spĺňať štandardy pre basketbal, volejbal, florbal, futsal ale aj hádzanú. No pri hádzanej nemá okolo hracej plochy dostatočné priestorové pomery a pre volejbal zase dostatočnú výšku.

„Strecha haly nebola predmetom rekonštrukcie. Ligový volejbal sa v tejto hale ani nehral, ani sa hrať kvôli výške nikdy nebude,“ hovorí Švec.

Hala je stále zatvorená

Bývalá Angels aréna je po rekonštrukcii stále zatvorená, no športové kluby tu už potrebujú trénovať. Mesto sľubuje, že od budúceho týždňa tu začnú prvé tréningy.

Futsalistom magistrát po dohode vyhovel a hraciu plochu upravil. „Ihrisko robili na oficiálne parametre na futsal, to znamená, že tam bol rozmer 40×20 metrov s tým, že sa tam nezmestili ani striedačky, ani stolík pre časomieru,“ vysvetlil prezident Futsalového klubu podpor pohyb Košice Matúš Hudák.

Problém majú najmä basketbalisti, ktorí sa do budovy, v ktorej roky trénovali, chcú vrátiť, no s mestom sa zatiaľ nedohodli.

„Je to otázka ďalších vecí aj technického zabezpečenia a momentálne, ak to má skončiť v nejakej súťaži o tom, že kto dá viac, tak tu bude trénovať, týmto smerom sa my určite uberať nebudeme,“ zhodnotil generálny manažér basketbalového tímu Young Angels Daniel Jendrichovský.

Ak sa s mestom nedohodnú, hrozí, že ženský basketbal, ktorý má za sebou bohatú športovú históriu, v Košiciach zanikne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny