Na hlavný obsah

Rekonštrukcia košickej športovej haly sa predraží

Suma sa zvýši o takmer pol milióna eur.

Rekonštrukcia košickej športovej haly sa predraží
Cena za rekonštrukciu košickej športovej haly Angels aréna stúpla na necelých 3,1 milióna eur. Foto: RTVS

Cena za rekonštrukciu košickej športovej haly Angels aréna stúpla na necelých 3,1 milióna eur. Oproti pôvodne vysúťaženej cene ide o takmer pol milióna eur viac.

Dôvodov zvýšenia ceny bolo viacero – nepredvídané práce, keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku, ale najmä rast cien stavebných materiálov.

„Podpísali sme so zhotoviteľom dva dodatky – jeden je v celkovej hodnote približne 174 000 eur a druhý je v hodnote 280 000 eur,“ uviedol hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík.

Zmenil sa aj pôvodný návrh rekonštrukcie. Pamiatkari dali jasné požiadavky – zachovať, respektíve obnoviť pôvodnú fasádu, okná a dvere, ale tiež nosnú strešnú konštrukciu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Postavili to ako jazdiareň v roku 1886, pretože hneď za ňou sú delostrelecké kasárne. Vojsku to slúžilo až do roku 1956, kedy už armáda kone veľmi nevyužívala, preto sa to stalo účelovým zariadením Československého zväzu telesnej výchovy,“ vysvetlil turistický sprievodca Milan Kolcun.

Kým nepostavili zimný štadión, bola najväčšou športovou halou v Košiciach. Na tú dobu, išlo aj o jednu z najväčších jazdiarní v strednej Európe s nosnou konštrukciou podobnou Eiffelovej veži.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny