Na hlavný obsah

Tradičný beh s býkmi v Španielsku si vyžiadal jednu obeť. Zviera nabralo muža na rohy

Muž po prevoze do nemocnice podľahol zraneniam.

Tradičný beh s býkmi v Španielsku si vyžiadal jednu obeť. Zviera nabralo muža na rohy
Beh s býkmi. Foto: Profimedia.

V Španielsku zomrel muž, ktorého počas tradičného behu s býkmi nabralo na rohy jedno zo zvierat. Informovala o tom v nedeľu (24. 9.) agentúra Reuters. Nešťastie sa odohralo v sobotu (23. 9.) v meste La Pobla de Farnals v autonómnej oblasti Valencia na východe krajiny.

Španiela, ktorého meno úrady neoznámili, nabral do boku svojimi rohmi býk menom Cocinero. Zdravotníci muža previezli do nemocnice, kde neskôr svojim zraneniam podľahol. Rovnaký býk zranil na nohe ešte ďalšieho muža, ktorý zostáva v nemocnici v stabilizovanom stave.

Beh s býkmi je v Španielsku tradícia, pri ktorej tieto zvieratá vypúšťajú do ulíc a ľudskí účastníci akcie potom pred nimi bežia. Podľa skupín na ochranu zvierat AnimaNaturalis a CAS International sa táto zábava každoročne odohráva vo viac ako 1 820 obciach.

Zrejme najslávnejšie je podobné podujatie pri oslavách sviatku svätého Fermína v Pamplone, kam sa každoročne začiatkom júla schádzajú desaťtisíce turistov.

Zranenia nie sú pri tejto adrenalínovej zábave ničím neobvyklým, k úmrtiu pri behoch s býkmi však dochádza skôr výnimočne. Aktivisti tieto akcie kritizujú ako nebezpečné a kruté.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet