Na hlavný obsah

Výstavba obchvatu Brezna sa predražila zhruba o sto percent. Cesta mala byť hotová už pred polrokom

Otvorili druhú etapu obchvatu Brezna.

Výstavba obchvatu Brezna sa predražila zhruba o sto percent. Cesta mala byť hotová už pred polrokom
Výstavba obchvatu Brezna. Foto: RTVS

Ulicami Brezna bude prechádzať menej áut a kamiónov. Otvorili druhú etapu obchvatu mesta. Využívať ho budú najmä vodiči smerujúci na Tisovec. Cesta mala byť hotová už pred polrokom. Práce zdržal nečakaný zosuv svahu.

Výstavba dva a pol kilometrového úseku druhej etapy breznianskeho obchvatu sa nielen predĺžila, ale aj predražila zhruba o sto percent.

Téme sa venoval redaktor RTVS Marek Pivoluska:

„Nastali problémy. Hlavne zosun svahu, ktorý ohrozoval aj domy a priemyselnú zónu. Zo srdca mi spadol veľký kameň, pretože toto je stavba financovaná z eurofondov v hodnote asi 40 miliónov eur,“ povedal štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť.

Prvá etapa obchvatu smerom na Čierny Balog odbremenila centrálnu časť mesta asi o tretinu tranzitnej dopravy.

„Nemáme to napočítané, ale odťaží to dopravu mesta. Obchvat zlepší aj kvalitu života obyvateľov, čo je primárny cieľ stavby. Je to hlavne tá kamiónová doprava zo smeru Tisovec, ktorej je naozaj dosť,“ uviedol primátor Brezna Tomáš Abel.

K úplnej funkčnosti obchvatu chýba ešte posledná tretia etapa, ktorá odbremení obyvateľov mesta od dopravy smerujúcej na Horehronie.

„Chceme, aby sa začala príprava tretej záverečnej časti. Dopravu v Brezne musíme odbremeniť,“ pokračoval primátor.

Štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť odhaduje, že obchvat by mohol byť hotový do piatich rokov. Pôvodne plánovaný zámer bol rok 2020 až 2026.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny