Na hlavný obsah

Fanúšikovia Petry Vlhovej si budú môcť už čoskoro zakúpiť lístky na preteky do Jasnej

Preteky svetového pohára sa v Nízkych Tatrách uskutočnia v januári 2024.

Fanúšikovia Petry Vlhovej si budú môcť už čoskoro zakúpiť lístky na preteky do Jasnej
Na archívnej snímke fanúšikovia Petry Vlhovej Foto: TASR

Už v utorok 10. októbra 2023 spustia organizátori januárových pretekov Svetového pohára v Jasnej predaj vstupeniek na toto prestížne podujatie. Kúpiť lístky na Petra Vlhovú či Mikaelu Shiffrinovú bude možné iba online a v predaji budú zatiaľ iba balíčky na oba súťažné dni – 20. a 21. januára 2024.

V sobotu je v Jasnej na programe obrovský slalom a o deň neskôr slalom. Záujemcovia môžu získať lístky na oba dni už za 38 eur, k dispozícii za túto cenu bude len 1000 vstupeniek. Možná je aj zľava pre držiteľov tzv. Gopassu.

„Spustenie predaja vstupeniek je zlomový moment, ktorý nás ešte viac približuje k pretekom. Kým organizačný výbor pracuje na príprave podujatia intenzívne už dlhé mesiace, teraz vstupujú do hry aj fanúšikovia, ktorí sa rozhodnú byť pri tom a kúpiť si vstupenky na tento najväčší športový sviatok na Slovensku v budúcom roku,“ informoval predseda organizačného výboru podujatia Jiří Trumpeš.

Už dnes môžeme povedať, že to bude veľkolepá športová akcia s najlepšími lyžiarkami sveta a bohatým sprievodným programom, akú Jasná doteraz nezažila,“ dodal.

Petra Vlhová sa už do Jasnej teší

Fanúšikovia spod Tatier sa isto najviac tešia na Liptáčku Petru Vlhovú, ktorej sú svahy v Jasnej dôverne známe. „Veľmi sa teším, že sa do Jasnej opäť vrátim a budú môcť prísť aj fanúšikovia. Je to druh pozitívnej motivácie, že budem jazdiť na Slovensku a diváci ma budú môcť prísť povzbudiť. Verím, že budem v dobrej forme, bude sa mi dariť a spolu si to užijeme,“ cituje Vlhovú tlačová správa organizátorov.

Riaditeľka pretekov Jana Palovičová potvrdila, že počas oboch súťažných dní sa 1. kolo začne o 9.30 h. „Počas rovnakého víkendu budú aj preteky mužov v rakúskom Kitzbüheli, tak verím, že diváci pri televíznych obrazovkách si užijú krásne preteky počas oboch dní,“ prezradila.

Doplnila tiež, že žrebovanie čísel najlepších pretekárok sa bude konať v Jasnej pred oboma súťažami, teda v piatok aj v sobotu o 18.00 h. „Všetci si užijú okrem toho aj iný zábavný program. Budú aj prekvapenia, ktoré zatiaľ neprezradíme,“ poznamenala.

Zima sa zdá byť ešte ďaleko, no v Jasnej naplno prebieha príprava. „Na súťažnej aj tréningovej trati sme vymenili niektoré zasnežovacie tyče za výkonnejšie, aby za kratší čas dokázali nastriekať viac snehu. Aktuálne upravujeme povrch tratí a robíme prípravy na stabilizáciu televíznych veží a obrazoviek,“ povedal veliteľ tratí pre Svetový pohár Maroš Kupčo.

Pripravujeme sa na zimnú sezónu tak, aby bol zasnežovací systém spustený na sto percent v pravú chvíľu a vyrábali sme dostatok snehu,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport