Na hlavný obsah

HC Košice po piatej prehre definitívne prišli o šancu postúpiť do vyraďovacej fázy Ligy majstrov

So súťažou sa rozlúčia domácim duelom s Adlerom Mannheim.

HC Košice po piatej prehre definitívne prišli o šancu postúpiť do vyraďovacej fázy Ligy majstrov
Na snímke šarvátka pred bránou Košíc v zápase 5. kola základnej časti hokejovej Ligy majstrov HC Košice - Skelleftea AIK. Foto: TASR

Hokejisti HC Košice nebodovali ani vo svojom piatom zápase v Lige majstrov. V utorňajšom (10. 10.) domácom zápase prehrali so švédskym tímom AIK Skelleftea 1:2 a prišli aj o teoretickú šancu postúpiť do vyraďovacej fázy. So súťažou sa rozlúčia domácim duelom s Adlerom Mannheim v stredu 18. októbra.

HC Košice – AIK Skelleftea 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 23. Lunter (Chovan, Rogoň) – 6. Grangberg (Dzierkals, Stenman), 33. P. Lindholm (Sikura, Lindberg). Rozhodovali: Bača (Poľ.), Stano – Durmis, Synek (všetci SR), vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 2633 divákov.

Košice: Janus – Olsson, Breton, Ferenc, Zech, Šedivý, Deyl, A. Bartoš, Hudec – Krivošík, Pollock, Fejes – Rogoň, Chovan, Lunter – Lamper, Berger, Jääskeläinen – Bačo, Šimun, Havrila

Skelleftea: Rautio – Pudas, Forsfjäll, Sandin-Pellika, Nilsson, Grangberg, Olsson, Lundberg – Sikura, P. Lindholm, Lindberg – Vuollet, Johnson, Hugg – Heikkinen, Lindström, M. Lindholm – Dzierkals, Z. Forsfjäll, Stenman

Švédsky tím sa od úvodu prezentoval aktívnym korčuľovaním, vďaka ktorému sa viackrát usadil pred brankárom Janusom. Košičania mali problém vyvinúť súvislejší tlak a hrozili najmä z brejkov.

Hostia išli do vedenia v 6. minúte, keď po strele obrancu Grangberga vyťažili zo zakrytého výhľadu Janusa – 0:1. Košičania sa následne ubránili oslabeniu a na začiatku druhej časti vyrovnali.

Prečíslenie troch proti dvom zakončil Lunter – 1:1. Domáci si dávali väčší pozor na defenzívu, no v 33. minúte prepadli v útočnom pásme a únik dvoch na jedného zakončil Pär Lindholm – 1:2. „Oceliari“ sa do vyložených šancí príliš nedostávali, v závere druhej časti však mohol vyrovnať Pollock, no po brejku neprekonal brankára Rautia.

Domácim nevyšla snaha o vyrovnanie ani počas dvoch presiloviek v úvode tretej časti. V nej predviedli väčšiu streleckú aktivitu, ale bez želaného efektu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport