Na hlavný obsah

M. Šimečka nebude predsedom poslaneckého klubu PS. Mená možných kandidátov neprezradil

Opozičná spolupráca podľa neho nemusí byť jednoduchá.

M. Šimečka nebude predsedom poslaneckého klubu PS. Mená možných kandidátov neprezradil
Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka. Foto: SITA/Milan Illík

Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka nebude predsedom poslaneckého klubu hnutia. Nepovedal zatiaľ mená možných favoritov, rozhodnúť má klub. Čo sa týka jeho nominácie na podpredsedu Národnej rady (NR) SR, o podpore ostatných opozičných strán podľa jeho slov zatiaľ explicitne nerokovali.

Ako však neskôr lídri KDH, SaS, koalície OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí uviedli, Michal Šimečka bude mať podporu ich poslancov.

Šimečka priblížil, že vznikajúci poslanecký klub hnutia má zasadnúť ešte pred ustanovujúcou schôdzou parlamentu. Ozrejmil, že PS bude mať záujem o predsednícky post v ľudskoprávnom a v kontrolných výboroch.

Deklaroval, že hnutie sa bude snažiť o spoluprácu so zvyškom opozície najmä v kľúčových zápasoch o právny štát, spravodlivosť a zahraničnopolitickú orientáciu. Poznamenal, že opozičná spolupráca nemusí byť jednoduchá vzhľadom na „komplikované osobné vzťahy“. Usilovať sa však o ňu chce.

Nominantov SNS na posty ministrov životného prostredia a kultúry považuje Šimečka nielen neskúsených, ale svoju neskúsenosť navyše prekrývajú šírením nenávisti a hoaxov. Skonštatoval, že ani Rudolf Huliak, ani Martina Šimkovičová nie sú ľudia, ktorí by mali viesť tieto rezorty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko