Na hlavný obsah

Motoristi sa musia opäť pripraviť na obmedzenia na ceste pod Strečnom

Budú sa čistiť záchytné siete.

Motoristi sa musia opäť pripraviť na obmedzenia na ceste pod Strečnom
Práce pod Strečnom. Foto: RTVS

Na ceste medzi Žilinou a Martinom čistia záchytné siete. Motoristi sa v najbližších týždňoch musia pripraviť na obmedzenia v premávke. Tie najväčšie sa dotknú víkendov.

„Ide o odstránenie nečistôt z existujúcich záchytných sietí, oprava poškodených záchytných sietí a taktiež dynamických zábran,“ uviedol riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Žilina Ivan Brečka.

Na priebeh prác sa bol pozrieť redaktor RTVS Vladimír Záborský:

Miesto, na ktorom sa aktuálne pracuje, premávku neobmedzuje. Takýchto úsekov však nie je veľa. „Momentálne práce sa vykonávajú dobre, lebo nezasahujeme priamo do cestnej premávky, ale postupom času budeme postupovať ďalej a tam už budeme zasahovať do cestnej premávky. To už bude zložitejšie,“ podotkol stavebný technik Peter Števík.

Najvýraznejšie obmedzenia sa budú týkať víkendov. Počas pohybu mechanizmov a pri odvoze skál zatvoria jazdný pruh v smere zo Žiliny do Martina. Počas pracovných dní budú premávku viesť obojsmerne. 

„V prípade hrozby uvoľnenia väčších predmetov počas čistenia záchytných sietí, nie je možné vylúčiť v nevyhnutných prípadoch aj krátkodobé zastavenie cestnej premávky,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

Správa ciest víkendové obmedzenia využije aj na dokončenie vodorovného dopravného značenia po zmene organizácie dopravy z troch do dvoch pruhov.

„Už sa dotiahnu len akustické prvky vodorovného dopravného značenia. Následne po aplikovaní akustiky sa prikročí k montáži reflexných bodov,“ dodal Brečka.

Obmedzenia v premávke má správca cesty povolené do 12. decembra. Termín ukončenia prác na čistení a oprave záchytných sietí by však chcel v prípade priaznivého počasia skrátiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny