Na hlavný obsah

Neberieme naše účinkovanie v Lige majstrov ako zlyhanie, niektoré tímy majú aj desaťkrát väčšie rozpočty, vraví tréner oceliarov Ceman

Košičania ako jediní nezískali v tohtoročnej edícii ani bod.

Neberieme naše účinkovanie v Lige majstrov ako zlyhanie, niektoré tímy majú aj desaťkrát väčšie rozpočty, vraví tréner oceliarov Ceman
Na snímke striedačka Košíc. Foto: TASR

Košickí hokejisti ukončili pôsobenie v tomto ročníku Ligy majstrov už po základnej skupine. Medzinárodná konfrontácia v prestížnej európskej súťaži pre naše kluby v posledných sezónach nevyznieva veľmi lichotivo.

Oceliari, pred nimi dvakrát bratislavský Slovan, nezískali v šiestich zápasoch ani bod. V sezóne 2019/2020 síce Banská Bystrica dokázala s terajším trénerom Košíc Danom Cemanom získať tri body, do play-off ale nepostúpila.

Naposledy sa do vyraďovacej časti dostali spolu Nitra aj Košice. V skupinách však boli len tri kluby a naši zástupcovia vypadli už v prvom kole.

„Videli sme, kde je tá úroveň a čo potrebujeme zlepšiť. Nie sme radi, že sme neuhrali ani bod a nula nie je pekná,“ povedal pre RTVS športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

„Je škoda, že niekedy dávno sa nastavilo v hlavách slovenských hráčov, že Liga majstrov je len bočná súťaž,“ nechal sa počuť hokejový expert Ondrej Rusnák.

„Nie je sranda hrať hneď v úvode ročníka najlepší hokej. Je to ťažké, ale my to berieme pozitívne. Pre nás sú to skvelé skúsenosti do sezóny,“ myslí si skúsený útočník Marek Bartánus.

Vytvoriť konkurencieschopný tím limitujú predovšetkým financie. Podľa nich aj tvoríte káder. „Neberieme naše účinkovanie v Lige majstrov ako zlyhanie, najmä pri takej ťažkej skupine. Rozpočty niektorých klubov sú aj desaťkrát väčšie,“ ozrejmil hlavný tréner oceliarov Dan Ceman.

Účinkovaniu HC Košice v Lige majstrov sme sa venovali vo večerných Góloch – bodoch – sekundách. Pozrite si celú reportáž:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport