Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan pokračuje na víťaznej vlne, Košičania prehrali piatykrát po sebe

Na čele sa udržali futbalisti Trenčína.

Niké liga: Slovan pokračuje na víťaznej vlne, Košičania prehrali piatykrát po sebe
Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR/AP

Futbalisti AS Trenčín sa aj po 10. kole udržali na čele Niké ligy. V nedeľňajšom (8. 10.) zápase síce prehrali na pôde majstrovského Slovana 0:2, no s 22 bodmi vedú o dva práve pred „belasými“. Tí však majú k dobru zápas s jedenástymi Michalovcami.

Na treťom mieste nasleduje 19-bodová Podbrezová, ktorá zaznamenala v nedeľu (8. 10.) prehru 2:3 na pôde šiestej Dunajskej Stredy. Železiarne sú tak pre štvrtou Žilinou vďaka víťazstvu 2:0 vo vzájomnom zápase. „Šošoni“ nevyužili možnosť na výraznejší posun v tabuľke, keď zaváhali v Michalovciach a remizovali 1:1. Tie tak bodovali druhýkrát za sebou a sú o bod pred poslednými Zlatými Moravcami, ktoré prehrali v piatok v Ružomberku 0:2.

Najlepšiu šestku dopĺňa Trnava – tá si odniesla tri body z Banskej Bystrice za víťazstvo 2:1. V priamom súboji o deviate miesto bola lepšia Skalica, keď vyhrala v sobotu (7. 10.) nad Košicami 1:0.

Šláger kola v prospech Slovana

V šlágri 10. kola Niké ligy zvíťazili futbalisti úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava nad tabuľkovým lídrom AS Trenčín 2:0.

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 22. Pauschek, 71. Čavrič. ŽK: Kašia, Bajrič – Ibrahim. Rozhodovali: Marhefka – Hancko, Poláček, 6283 divákov.

Slovan: Borjan – Bajrič, Kašia (90.+1 Križan), Wimmer – Pauschek, Savvidis, Kucka (90.+1 Lichý), Zmrhal (84. Tolič) – Barseghjan, Čavrič (84. Malik), Weiss (13. Strelec)

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Ibrahim (62. Hollý), Bariš, Gajdoš, Gong (62. Jude), Soares – Kupusovič (82. Akila)

Slovan natiahol víťaznú šnúru na štyri zápasy a posunul sa v tabuľke na druhé miesto o dva body za svojho nedeľného súpera, no odohral o zápas menej ako AS. Trenčín utrpel druhú ligovú prehru v sezóne, predtým 12. augusta podľahol Žiline 2:5.

„Belasým“ sa už v 13. minúte opäť zranil kapitán Vladimír Weiss, ani táto nepríjemnosť ich však nezastavila na ceste za tromi bodmi. V 22. minúte otvoril skóre „sviatočný“ strelec Lukáš Pauschek a v 71. minúte spečatil triumf Slovana Aleksandar Čavrič, ktorý prekonal Vozinhu hlavou po centri Tigrana Barseghjana.

Bystrica s treťou výhrou v rade

Futbalisti Spartaka Trnava triumfovali v nedeľňajšom (8. 10.) zápase 10. kola Niké ligy doma na pôde MFK Dukla Banská Bystrica 2:1. Zvíťazili tak v treťom stretnutí za sebou a v tabuľke im patrí piate miesto o bod za Žilinou. Domáci majú po desiatich dueloch pätnásť bodov a figurujú na priebežnej 7. priečka.

MFK Dukla Banská Bystrica – FC Spartak Trnava 1:2 (0:1)

Gól: 82. Hlinka – 40. Ofori, 59. Ristovski. Rozhodcovia: Glova – Kmec, Pacák, ŽK: Polievka – Balinovič, Mikovič, Ujlaky.

Banská Bystrica: Hruška – Pišoja (77. Hanes), Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský (70. Ľupták) – Rymarenko, Richtárech (77. Považanec), Hlinka – Acosta (70. Depetris), Polievka

Trnava: Takáč – Ujlaky, Štetina, Djurić – Karhan, Bainović (68. Zeljković), Procházka, Mikovič (C) (90+2. Kompan Breznik) – Azango (76. Bernát), Ristovski (76. M. Ďuriš), Ofori.

V Dunajskej Strede padlo päť gólov

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v 10. kole Niké ligy nad FK Železiarne Podbrezová 3:2. DAC viedol po 75. minúte už o tri góly, ale o výsledok sa musel strachovať až do konca zápasu.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Železiarne Podbrezová 3:2 (1:0)

Góly: 42. Gavrić, 51. Trusa, 75. Gruszkowski – 82. Sanusi, 88. Galčík z 11m, ŽK: Káčer – Bartoš, Bakaľa, ozhodovali: Kružliak – Straka, Vitko, 5184 divákov

DAC: Popović – Pinto, Csinger, Kaša, Andzouana (46. Mendez) – Dimun, Káčer, Ramadan (74. Herc)–Trusa (67. Gruszkowski), Goure (89. Risvanis), Gavrić (89. Barišić)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Bakaľa (72. Ďatko), Oravec – Kováčik, Bajo (58. Špyrka), Paraj, Grešák (58. Sansui) – Blahút, Kabongo (72. okunola), Osei (58. Galčík)

Michalovce nezvíťazili ani na desiaty pokus

Futbalisti Zemplínu Michalovce sa ani v 10. kole Niké ligy nedočkali plného bodového zisku. V sobotňajšom stretnutí remizovali doma so Žilinou 1:1.

MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 88. Marcin (z 11 m) – 82. Adang. ŽK: Jeřábek, Marcin, Van Kessel, Adekunle – Adang, ČK: 87. Stojčevski (Žilina).

Michalovce: Száraz – Volanakis, Pavúk (64. Adekunle), Šimamura, Marcin – Žofčák (65. Danko), Bahi, Jeřábek, Magda – Karasjuk, Van Kessel (86. Vaško)

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue – Rusnák (90.+1 Leitner), Gidi, Adang, Bari (74. Javorček) – Essomba (46. Addo), Ďuriš – Jambor (74. Iľko)

Žilinčania sa v Michalovciach ujali vedenia v 82. minúte, keď zblízka dorazil loptu do siete Xavier Adang. Aspoň bod zariadil domácim v 88. minúte presnou strelou do vinkľa Matúš Marcin.

To už hrali hostia minútu bez vylúčeného Andreja Stojčevského. Michalovčania remizovali druhýkrát za sebou a na konte majú tri body. Žilinčania po dobrom štarte do sezóny nedokázali zabrať naplno v troch z uplynulých štyroch duelov.

Košice s piatou prehrou v rade

Futbalisti FC Košice nezískali v Niké lige bod už v piatom stretnutí v sérii. V sobotnom zápase 10. kola prehrali na trávniku Skalice 0:1.

MFK Skalica – FC Košice 1:0 (1:0)

Gól: 25. Smékal. ŽK: Golikov, Mizerák, Fabiš, Sovič (všetci Košice). Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Jánošík.

Skalica: Junas – A. Krčík, Ranko, Podhorín, Rudzan – Nagy, Mášik (70. Černek) – Gaži (88. Morong), Vlasko, Yao – Smékal (67. Špehar)

Košice: Kira – Fabiš, Liener (41. Turčák, 75. Petrák), Šindelář, Greššák, Mizerák – Faško, Golikov (41. Sovič), Gallovič, Anane (41. Vasiľ) – Lačný (67. Sagna)

O jediný gól duelu sa postaral v 25. min Daniel Smékal, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a dokázal ju dostať do siete. Záhoráci prerušili sériu troch prehier a pripísali si tretie víťazstvo v sezóne. Na konte majú 10 bodov, o tri viac ako ich súper z Košíc.

Ružomberok bol doma úspešný

Futbalisti MFK Ruomberok zvíťazili v 10. kole Niké ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce 2:0.

 MFK Ružomberok – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (1:0)

Góly: 9. Tučný, 48. Lavrinčík. ŽK: Hladík, Lavrinčík – Čerepkai, Duga, Tumma. Rozhodovali: Smolák – Štofík, Vass, 868 divákov.

Ružomberok: Krajčírik – Luterán, Malý, Gabriel, Selecký – Lavrinčík, Zsigmund (81. Múdry) – Tučný (72. Hladík), Chrien (90. Domonkos), Chobot (72. Šefčík) – Gerec (90. Boďa).

Zlaté Moravce: Knobloch – Suľa, Moško, Tumma (67. Majdan), Čonka (58. Sluka) – Duga (58. Weir) – Mondek, Gono, Čerepkai (58. Ďubek), Nsumoh (81. Švec) – Balaj


Domáci do zápasu vstúpili aktívne a v 9. minúte sa ujali vedenia, keď ľavačkou zvnútra šestnástky vystrelil Adam Tučný a s prispením teču Gergelyho Tummu lopta skončila v sieti ViOn – u – 1:0.

 Ružomberčanom optimálne vyšiel aj úvod druhého polčasu, v 48. minúte Tučného strelecký pokus obrana hostí ešte zblokovala, no po odrazenej lopte nekompromisne skóroval Samuel Lavrinčík – 2:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport