Na hlavný obsah

Obnova cintorína v Košiciach mešká. Návštevníci budú musieť počas Dušičiek prechádzať cez stavenisko

Vstup mal byť hotový už v lete.

Obnova cintorína v Košiciach mešká. Návštevníci budú musieť počas Dušičiek prechádzať cez stavenisko
Verejný cintorín v Košiciach. Foto: RTVS

Obnova vstupu na košický Verejný cintorín mešká. Ovplyvní to aj nadchádzajúce sviatky. Návštevníci budú musieť prechádzať cez stavenisko. Vstup mal byť hotový už v lete. Neskôr termín dokončenia prác presunuli na koniec októbra. Ľudia sa sťažujú na rýchlosť prác.

“Je evidentné, že Eurobau práce nestíha dokončiť a požiadal nás o predĺženie termínu. V tejto chvíli prebiehajú rokovania a zhodnocujeme, či sú objektívne požiadavky na ďalšie predĺženie termínu zhotovenia stavby, alebo nie,“ uviedol hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík.

Vstup na košický Verejný cintorín si bol obzrieť redaktor RTVS Ondrej Behún:

Pre návštevníkov cintorína to znamená, že na najväčšie pietne miesto na Slovensku budú vstupovať cez stavbu.

“Stavbu a stavenisko mierne utlmíme. Košice počítajú s tým, že nápor bude na Dušičky, preto sme pripravili bezpečné koridory pre chodcov,” dodal Tokarčík.

Počas prác je najväčším problém parkovanie pred cintorínom. Mesto pripravilo náhradné parkovacie miesta v okolitých uliciach.

“Odporúčame obyvateľom a návštevníkom cintorína, aby radšej využili mestskú hromadnú dopravu, keďže je limitovaný počet parkovacích miest,” povedal hovorca Správy mestskej zelene v Košiciach Marek Lukáč.

Stavbu by mali dokončiť do konca roka. Rekonštrukciu vstupu na cintorín realizuje firma, ktorá mala na starosti aj iné stavby v Košiciach. Pre viaceré problémy ju mesto na iných projektoch nahradilo novými dodávateľmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny