Na hlavný obsah

Pátranie po štyroch námorníkoch, nezvestných po zrážke dvoch nákladných lodí v Severnom mori, pozastavili

Na mori sa zhoršilo počasie.

Pátranie po štyroch námorníkoch, nezvestných po zrážke dvoch nákladných lodí v Severnom mori, pozastavili
Nákladná loď "Verity" pri Kieli v Nemecku. Foto: TASR/DPA/AP

Pátranie po štyroch námorníkoch, nezvestných po zrážke dvoch nákladných lodí v Severnom mori, pozastavili. Agentúre DPA to v stredu (25. 10.) ráno povedal hovorca pátracieho tímu. V oblasti Severného mora, kde sa nehoda stala, sa v noci mierne zhoršilo počasie.

Nehoda lodí Polesie a Verity sa stala v utorok skoro ráno asi 22 kilometrov juhozápadne od ostrova Helgoland a zhruba 30 kilometrov severovýchodne od východofrískeho ostrova Langeoog. Na mieste v utorok zasahovali potápači a záchranné tímy.

Loď Verity sa po zrážke potopila. Na palube sa nachádzalo sedem členov posádky – dvoch námorníkov sa podarilo vytiahnuť z vody živých, jeden zomrel. Nevylučuje sa, že štvorica nezvestných členov posádky zostala na palube.

Na mieste v utorok panovali nepriaznivé poveternostné podmienky s vysokými vlnami, záchranná akcia trvala celý deň. Teplota vody v oblasti je okolo 12 stupňov. „Za tejto teploty sa dá prežiť (v mori) zhruba 20 hodín, podľa oblečenia a telesnej konštitúcie,“ citovala agentúra AFP šéfa spolkovej námornej záchrannej služby DGzRS Michaela Ippicha.

Loď Verity je dlhá 91 metrov a plávala pod britskou vlajkou z Brém do Imminghamu v Británii. Polesia, registrovaná na Bahamách, je dlhá 190 metrov a mierila z Hamburgu do Španielska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet