Na hlavný obsah

Polícia obvinila podvodníkov, ktorí muža z Gelnice (60) obrali o tisíce eur aj rodinný dom

Hrozí im desať až pätnásť rokov väzenia.

Polícia obvinila podvodníkov, ktorí muža z Gelnice (60) obrali o tisíce eur aj rodinný dom
Podvedený muž z Gelnice. Foto: RTVS

Šesťdesiatnika z Gelnice obrali najprv o peniaze, neskôr aj o rodinný dom. Policajný vyšetrovateľ 37-ročnú ženu a 45-ročného muža obvinil z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu podvodu.

„Tiež podal podnet na podanie návrhu na vzatie oboch obvinených do väzby a sudca Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi rozhodol o ich väzobnom stíhaní,“ uviedla košická krajská polícia v pondelok (23. 10.) na svojom facebooku. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

RTVS o tomto prípade informovala ešte v septembri. Podľa polície mali podvodníci preukázateľne a opakovateľne využívať zníženú psychickú odolnosť 60-ročného muža z Gelnice. Od februára do mája mali od neho vylákať finančné prostriedky v celkovej hodnote 83-tisíc eur.

Muža tiež naviedli na odpísanie kúpnej zmluvy k jeho rodinnému domu v Gelnici. “ Čím takto obaja svojím spoločným a koordinovaným konaním seba obohatili a poškodenému mužovi spôsobili škodu v celkovej výške 143 400 eur,“ priblížila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny