Na hlavný obsah

Poprední predstavitelia Smeru hovoria o napredovaní k novej vláde, R. Fico rokovania komentovať nechcel

Predsedu Smeru čakajú rokovania so SNS aj ďalšou stranou.

Poprední predstavitelia Smeru hovoria o napredovaní k novej vláde, R. Fico rokovania komentovať nechcel
Predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: RTVS

Poprední predstavitelia Smeru Robert Kaliňák aj Richard Takáč pre RTVS povedali, že rokovania napredujú a k zostaveniu novej vládnej koalície sú stále bližšie. Stále sa však riadia heslom: „Pokiaľ nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič.“

Predseda Smeru Robert Fico potvrdil, že z centrály Smeru smeroval na rokovanie s predsedom SNS Andrejom Dankom. Nespresnil, či už sa s niekým z potenciálnych koaličných partnerov dohodol. „Spoločnosť potrebujeme upokojiť a potrebujeme čas na normálne a seriózne rokovania,“ povedal novinárom.

O pokroku rokovaní informoval predseda Smeru-SD Robert Fico:

O výsledkoch rokovaní a možných dohodách s partnermi nechce rozprávať. „Pokiaľ nemám žiadny výsledok, nemá to zmysel komentovať,“ vysvetlil.

Zároveň odporučil médiám a politikom, aby zachovali určitú mieru zdržanlivosti vo vyjadreniach. „Určitá miera rozumnej zdržanlivosti je teraz to najlepšie, čo vám môžem odporučiť,“ dodal. Priblížil však, že po stretnutí s predsedom Andrejom Dankom sa chystá na ďalšie rokovania. S kým sa chce ešte stretnúť, nespresnil.

Rokovania o zostave budúcej vlády teda pokračujú vo viacerých centrálach. Predsedníctvo KDH má diskutovať o ponuke, ktorú dostal od Smeru. Predseda hnutia Milan Majerský však už vo štvrtok povedal, že si nevie predstaviť vládu so Smerom ani s Progresívnym Slovenskom, a teda jeho subjekt najpravdepodobnejšie mieri do opozície.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko