Na hlavný obsah

Milan Majerský nateraz vylučuje koalíciu so Smerom aj s Progresívnym Slovenskom

Šéf KDH prišiel vo štvrtok na rokovania do centrály Smeru.

Milan Majerský nateraz vylučuje koalíciu so Smerom aj s Progresívnym Slovenskom
Predseda KDH pred centrálou Smeru. Foto: RTVS

Strana Smer pokračuje v rokovaniach o zostavení budúcej vlády. Vo štvrtok (5. 10.) sa v centrále najúspešnejšej strany po voľbách s Robertom Ficom stretol líder kresťanských demokratov Milan Majerský. Priamo na mieste situáciu sledoval redaktor RTVS Timotej Pisch.

„KDH a ja sme jasne zadefinovali, že nechceme ísť so Smerom do koalície, s najväčšou pravdepodobnosťou mierime do opozície, na tom sa nič nezmenilo,“ vyhlásil.

Dodal, že dostal pozvánku od víťaza volieb a zo slušnosti sa patrí prísť a vypočuť si ho. Skonštatoval, že žiadne podmienky si klásť nebude.

Majerský sa stretol aj s predstaviteľmi Progresívneho Slovenska. Zdôraznil však, že v tejto chvíli nevidí reálnu možnosť na to, že by spolu išli od koalície, a to ani v prípade, že by eticko-kultúrne otázky ostali tabu. „Aj napriek tomu je to momentálne bezpredmetné,“ uviedol.

Šéf KDH potvrdil aj stretnutie s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim. „Vypočul som si jeho videnie možných koalícií a to je všetko. Nikomu som nedal žiadne zásadné stanoviská,“ skonštatoval.

Vypočujte si, čo povedal predseda KDH Milan Majerský po stretnutí so šéfom Smeru-SD Robertom Ficom:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko