Na hlavný obsah

Pre tragickú nehodu autobusu pri Benátkach vyšetruje talianska prokuratúra tri osoby

Okrem majiteľa firmy, ktorá autobus prevádzkovala, čakajú výsluchy aj dvoch úradníkov.

Pre tragickú nehodu autobusu pri Benátkach vyšetruje talianska prokuratúra tri osoby
Na snímke telá obetí tragickej nehody autobusu, ku ktorej došlo na predmestí talianskeho mesta Benátky v utorok 3. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Pre tragickú nehodu autobusu pri Benátkach, pri ktorej minulý týždeň zahynulo 21 ľudí, vyšetruje talianska prokuratúra tri osoby. Okrem majiteľa firmy, ktorá autobus prevádzkovala, čakajú výsluchy aj dvoch úradníkov, ktorí majú na benátskej radnici na starosti údržbu ciest. S odvolaním sa na informácie denníka Il Gazzettino o tom informovala agentúra ANSA.

Havária sa stala 3. októbra v Mestre, pevninskej časti Benátok, kde sa autobus zrútil z cestného nadjazdu na železničnú trať a začal horieť. Išlo o autobus súkromnej spoločnosti La Linea, ktorý si najal jeden z miestnych kempov na prepravu turistov. Vlastník firmy je teraz jedným z vyšetrovaných, ktorých prokurátorka Laura Cameliová podozrieva okrem iného z usmrtenia z nedbanlivosti a ublíženia na zdraví.

Medzi obeťami nehody boli s výnimkou talianskeho vodiča len zahraniční turisti. Konkrétne z Ukrajiny, Rumunska, Nemecka, Portugalska, Chorvátska a Juhoafrickej republiky. Ďalších 18 ľudí utrpelo zranenia. Päatnásť z nich je stále v nemocnici. Podľa agentúry APA je šesť z nich ďalej na jednotke intenzívnej starostlivosti, dvaja sú v kritickom stave.

Príčiny havárie stále nie sú jasné, od začiatku sa však špekulovalo napríklad o náhlej zdravotnej indispozícii vodiča. Okrem toho talianske médiá písali aj o zlom stave zvodidiel na nadjazde, odkiaľ sa autobus zrútil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet