Na hlavný obsah

Pred sviatkami sa dalo Slovensko do pohybu. Policajti odporúčajú využívať hromadnú dopravu

Posilnené budú aj vlaky.

Pred sviatkami sa dalo Slovensko do pohybu. Policajti odporúčajú využívať hromadnú dopravu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Pred jesennými prázdninami a Sviatkom všetkých svätých sa dalo Slovensko do pohybu. Diaľnice zaplnili autá, viacerí sa už v piatok (27. 10.) vybrali za rodinami. Polícia ľuďom odporúča, aby využívali hromadnú dopravu. Parkovanie pri cintorínoch bude už počas tohto víkendu náročné.

Už od soboty (28. 10.) budú autobusy najväčšieho dopravcu premávať v prázdninovom režime. Prvého novembra spoje neposilnia, pôjdu ako vo sviatok.

„Vďaka podpore mesta Trnava, Nové Zámky a Dolný Kubín sa v týchto troch mestách posilní doprava autobusmi MHD. Ľudia sa tak vyhnú dopravným zápcham pri cintorínoch a stresu pri hľadaní voľného parkovacieho miesta,“ vyhlásil hovorca autobusovej spoločnosti ARRIVA na Slovensku Peter Stach.

„V súvislosti s predpokladaným nárastom intenzity cestnej premávky na pozemných komunikáciách pred a počas dní Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých bude polícia zabezpečovať zvýšený výkon služby,“ informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru SR.

Cestovaniu na prázdniny a Sviatok všetkých svätých sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Natália Dvoranová:

V smere zo západu na východ posilnia vlaky najmä v piatok (27. 10.), sobotu a nedeľu. Z východu na západ v utorok (31. 10.), stredu (1. 11.) a vo štvrtok (2. 11.).

„Ide o 42 vlakov, z čoho je 16 expresných vlakov a 26 rýchlikov,“ povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

„Posilujeme aj IC vlaky o posilové vozne. A to celkovo 14 IC vlakov o 22 klimatizovaných veľkopriestorových vozňov,“ dodal.

Počas obdobia dušičiek bývajú vlaky obsadené na 75 percent. Železničná spoločnosť Slovensko preto ľuďom odporúča, aby si lístky kúpili čo najskôr.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko