Na hlavný obsah

Von der Leyenová reaguje na propalestínske demonštrácie v Európe: Musíme bojovať proti všetkým prejavom nenávisti

Predsedníčka EK reagovala na demonštrácie a sociálne siete.

Von der Leyenová reaguje na propalestínske demonštrácie v Európe: Musíme bojovať proti všetkým prejavom nenávisti
Na ilustračnej snímke predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Foto: TASR/AP

Schvaľovanie terorizmu, antisemitizmu alebo násilia voči menšinám nemá v Európe miesto. V reakcii na demonštrácie a príspevky na sociálnych sieťach tohto charakteru to v rozhovore zverejnenom v pondelok (30.10.) uviedla predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová. Informuje o tom agentúra DPA.

„Naše otvorené demokratické spoločnosti sú veľkou silou Európy,“ uviedla šéfka EK pre nemecký denník Bild. Otvorenosť nás však robí podľa nej aj zraniteľnými.

„Preto musíme bojovať proti všetkým prejavom nenávisti voči inak zmýšľajúcim už v ich začiatkoch, či už na internete, alebo v našich uliciach,“ dodala von der Leyenová.

Počas víkendu sa v niekoľkých európskych metropolách konali veľké propalestínske demonštrácie v čase, keď Izrael rozširuje svoju vzdušnú a pozemnú ofenzívu v pásme Gazy.

Po útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael zo 7. októbra preukazujú podporu a sympatie Izraelu mnohé západné krajiny. Reakcia Izraela protiútokmi na pásmo Gazy však vyvolala aj nevôľu, a to najmä medzi arabskými a moslimskými krajinami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet