Na hlavný obsah

Vyšetrovanie vlaňajšej streľby na Zámockej ulici je vo finále, malo by byť skončené do mesiaca

Prípad je kvalifikovaný ako teroristický útok

Vyšetrovanie vlaňajšej streľby na Zámockej ulici je vo finále, malo by byť skončené do mesiaca
Policajti po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave 12. októbra 2022. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Vyšetrovanie vlaňajšej tragickej streľby na Zámockej ulici v Bratislave by malo skončiť v lehote jedného mesiaca. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

„Vyšetrovanie danej trestnej veci je vo finálnom štádiu. Po doručení posledných znaleckých posudkov bude vo veci meritórne rozhodnuté,“ priblížila hovorkyňa s tým, že po skončení vyšetrovania budú orgány činné v trestnom konaní informovať verejnosť.

Prípad je kvalifikovaný ako teroristický útok. V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo vlani 12. októbra pred podnikom, ktorý navštevuje najmä LGBTI+ komunita, k streľbe.

Na mieste zomreli dvaja muži. Jedna žena sa zranila. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho, spáchal vraj samovraždu.

Za spáchanie priestupku v podobe nezabezpečenia strelnej zbrane pred neoprávneným zneužitím bol uznaný za vinného príbuzný strelca. Polícia mu uložila sankciu v zmysle zákona o priestupkoch.

Z polície priblížili, že zákon o strelných zbraniach a strelive považuje spáchanie takéhoto priestupku za stratu podmienky pre vydanie alebo držanie zbrojného preukazu.

„Na tomto základe bol osobe právoplatným rozhodnutím správneho orgánu zbrojný preukaz v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive odňatý,“ dodali z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko