Na hlavný obsah

Dvaja muži dobodali tretieho. Incident sa odohral v rovnakom čase ako krvavý útok vo vlaku

Zaútočili aj na verejného činiteľa.

Dvaja muži dobodali tretieho. Incident sa odohral v rovnakom čase ako krvavý útok vo vlaku
Obeť útoku dvoch mladých mužov. Foto: RTVS

Dvaja muži zaútočili nožom na tretieho muža, spôsobili mu pritom závažné poranenie krku. Skutok sa stal v spišskonovoveskom okrese v obci Nálepkovo v rovnaký večer, keď páchateľ zaútočil na študentku vo vlaku.

Muži podľa informácii RTVS spôsobili obeti reznú ranu na krku a na ruke, pričom mu poškodili životne dôležité orgány.

K incidentu malo dôjsť po tom, čo páchatelia spoločne oslavovali a pili alkohol. Svoj skutok zaznamenali na video, s ktorým sa pochválili na sociálnej sieti.

Ďalšiemu útoku nožom na Spiši sa v spravodajstve RTVS venovala redaktorka Marie Balážová Melníková:

Podľa košických krajských policajtov vošli muži (29 a 30 rokov) do dvora rodinného domu obete (41). „Mladší z mužov v úmysle poškodeného usmrtiť sa ho snažil niekoľkokrát udrieť do oblasti hlavy doposiaľ neznámym predmetom, pravdepodobne sekerou,“ uviedla polícia.

Poškodený muž sa bránil, pričom mu jeden z útočníkov poranil ruku. Jeden z agresívnych mužov následne z miesta činu ušiel. Druhý v čine neprestával a pokračoval v surovom napádaní.

„Poškodeného muža chytil za bundu a vytočil ho tak, že poškodený muž spadol na zem s rukami za chrbtom. Na to mu útočník kľakol na hrudník a v úmysle usmrtiť ho bodol do oblasti krku,“ informovala polícia.

Vyčíňanie zastavil syn poškodeného, ktorý svojho otca ubránil drevenou násadou metly. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu s prečinom porušovania domovej slobody.

Košický policajný vyšetrovateľ obvinil 29-ročného Dávida a 30-ročného Lukáša z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu a prečinu porušovania domovej slobody.

Obaja muži sú v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny