Na hlavný obsah

NAKA zasahovala v štátnych podnikoch. Zadržala šéfa neštátnych záchranárov a niekoľko ďalších osôb

Obvinenie bolo vznesené v deviatich skutkoch.

NAKA zasahovala v štátnych podnikoch. Zadržala šéfa neštátnych záchranárov a niekoľko ďalších osôb
Na ilustračnej snímke príslušník NAKA. Foto: FB/Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v prípade, ktorý sa okrem iného týka podozrení z nehospodárneho spravovania majetku v štátnych podnikoch Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Vodohospodárska výstavba (VV).

Obvineniu čelí deväť fyzických a jedna právnická osoba. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová. Upozornil na to spravodajský portál Aktuality.sk.

Štyroch ľudí NAKA zadržala, medzi nimi aj šéfa neštátnych záchranárov Jána Culku. Dvom obvineným už vyšetrovateľ navrhol väzbu.

„Dňa 27. novembra 2023 bola príslušníkmi NAKA, odbor Stred (pod dozorom prokurátora ÚŠP), realizovaná zaisťovacia akcia. V rámci nej boli zadržané štyri osoby,“ uviedla Drobová s tým, že aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Hovorkyňa priblížila, že obvinenie bolo vznesené pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Týka sa deviatich skutkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko