Na hlavný obsah

Nový šéf policajnej inšpekcie B. Zurian už robí čistky. Vyšetrovateľku D. Santusovú dosadil na významnú pozíciu

Z funkcie odvolal Pavla Ďurku.

Nový šéf policajnej inšpekcie B. Zurian už robí čistky. Vyšetrovateľku D. Santusovú dosadil na významnú pozíciu
Šéf Úradu inšpekčnej služby Branislav Zurian. Foto: TASR/Martin Baumann

Bývalú šéfku vyšetrovacieho tímu Oblúk Dianu Santusovú poverili zastupovaním dočasne neobsadenej riadiacej funkcie riaditeľa odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Potvrdil to tlačový odbor ministerstva vnútra. Predtým na to upozornil Denník N.

Denník informoval, že novozvolený šéf ÚIS Branislav Zurian začal robiť v úrade čistky už po necelom týždni od vymenovania do funkcie. Santusovú dosadil na miesto, ktoré predtým zastával jeden z blízkych spolupracovníkov Jána Čurillu – Pavol Ďurka.

Opozičné Progresívne Slovensko tento krok kritizuje. Podľa šéfa progresívcov Michala Šimečku je z povýšenia Santusovej zrejmé, na ktorej strane vojny v polícii stoja a budú stáť minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) i Zurian.

„Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok nezasahuje do personálnych rozhodnutí riaditeľa ÚIS. Minister zároveň plne dôveruje všetkým krokom, ktoré ako riaditeľ ÚIS Branislav Zurian vykonáva,“ reagovali z ministerstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko