Na hlavný obsah

Pri Vlkolínci zásahový tím eliminoval medvedicu. Ide o zviera, ktoré ohrozovalo obyvateľov

Medvedica bola pravdepodobne po zrážke.

Pri Vlkolínci zásahový tím eliminoval medvedicu. Ide o zviera, ktoré ohrozovalo obyvateľov
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Problémovú medvedicu v blízkosti Vlkolínca pri Ružomberku pred niekoľkými hodinami eliminoval zásahový tím. Informoval o tom hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík. Potvrdili to aj zo Štátnej ochrany prírody (ŠOP).

Podľa Miškovčíka išlo o päťročnú medvedicu, ktorá vážila 107 kilogramov. „Zaujímavosťou je, že bola pravdepodobne po zrážke, keďže jej chýbali zuby a v poslednom období sa vo Vlkolínci dokonca prikrmovala motorovým olejom. Ide zároveň o medvedicu, ktorá nedávno ohrozovala obyvateľov Vlkolínca priamo vo dvoroch domov,“ poznamenal.

Vo štvrtok (2. 11.) zasahoval tím pre medveďa hnedého aj v mestskej časti Biely Potok, kde našli zrazeného jedinca. „V tomto prípade išlo tiež o medvedicu, asi tri roky starú s hmotnosťou okolo 60 kilogramov,“ konkretizoval hovorca mesta.

V minulosti v Ružomberku spôsobovali medvede problémy na mestskom cintoríne. Opakované návštevy medveďov v októbri hlásili ľudia napríklad aj v záhradkárskej oblasti Mičinô neďaleko sídliska Baničné.

K materiálnym škodám väčšieho rozsahu nedochádzalo, no zaznamenali zničené ovocné dreviny a oplotenia v okolí záhrad rodinných domov. Miškovčík v piatok (3.11.) ubezpečil, že prioritou mesta je zaistiť bezpečnosť zdravia a majetku obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny