Na hlavný obsah

Švajčiari budú hrať namiesto Rusov na Euro Hockey Tour minimálne do roku 2027

Rusov vylúčili po tom, ako Kremeľ minulý rok rozpútal vojnu na Ukrajine.

Švajčiari budú hrať namiesto Rusov na Euro Hockey Tour minimálne do roku 2027
Na snímke Čech Jan Ordos a Švajčiar Dean Kukan počas Euro Hockey Tour. Foto: TASR/AP

Hokejový seriál Euro Hockey Tour sa ešte minimálne ďalšie tri sezóny bude hrať bez ruských reprezentantov. Hokejoví predstavitelia Česka, Fínska, Švajčiarska a Švédska v sobotu (11. 11.) vo fínskom Tampere podpísali dohodu o tom, že švajčiarske národné mužstvo bude naďalej súčasťou tohto podujatia. Ako referuje web Fínskej hokejovej asociácie, zmluva sa vzťahuje na tri sezóny a platí do jari 2027.

„Švajčiarsko pekne vstúpilo do Euro Hockey Tour a na ľade dalo poriadne zabrať zvyšným trom mužstvám. Je skvelé, že v tomto zložení budeme môcť pokračovať aj v ďalších sezónach,“ povedal generálny riaditeľ Fínskej hokejovej asociácie Sami Kauhanen. Ruských hokejistov vylúčili z Euro Hockey Tour po tom, ako Kremeľ minulý rok rozpútal vojnu na Ukrajine, ktorá naďalej pokračuje.

Aj v ďalších sezónach bude seriál Euro Hockey Tour začínať novembrovým turnajom Karjala Cup vo Fínsku. V decembri bude turnaj hostiť Švajčiarsko. Februárové podujatie sa bude hrať vo Švédsku a turnaj pred majstrovstvami sveta bude hostiť Česko. V olympijskej sezóne 2025/2026 sa turnaj vo Švédsku bude hrať na jar medzi podujatím v Česku a majstrovstvami sveta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport