Na hlavný obsah

Tragédia na Zemplíne: Žiak (†15) zomrel po páde zo strechy školy

Prípadu sa venujú kriminalisti.

Tragédia na Zemplíne: Žiak (†15) zomrel po páde zo strechy školy
Základná škola v Parchovanoch. Foto: RTVS

Na základnej škole v Parchovanoch pri Trebišove sa stala obrovská tragédia. Po páde zo strechy školy tu zahynul pätnásťročný Roman. Nešťastie vyšetruje polícia. O tom, ako k tragédii došlo, prípadne čo jej predchádzalo, sa zatiaľ len špekuluje.

„Pacient, žiaľ, napriek enormnej snahe zdravotníkov zraneniam podľahol,“ informovala PR špecialistka Penta Hospitals SK Bianka Krejčíová.

Tragédii v Parchovanoch sa v reportáži v relácii Správy RTVS z regiónov venoval redaktor Ondrej Behún:

Niekoľko hodín po tragédii sa hovorilo nielen o páde, ale aj o skoku. Ako k udalosti došlo, nespresnila ani polícia, ani zriaďovateľ školy, teda obec. S riaditeľom školy sa nám spojiť nepodarilo.

„Môžeme potvrdiť, že udalosťou sa zaoberá vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Jana Mésarová. Vzhľadom k citlivosti prípadu sa zatiaľ obec k udalosti vyjadriť odmietla.

Roman mal podľa niektorých medializovaných informácií trpieť depresiami. Miestni ho však poznali ako dobrého chlapca.

„Pokiaľ by to bol skok, môže to byť náhle skratkové jednanie, mohol byť pred tým nejaký konflikt, môže sa čokoľvek prihodiť v živote mladého človeka a zareaguje zle,“ skonštatovala detská psychologička Terézia Rosenbergerová. Či išlo naozaj o samovraždu, ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny