Na hlavný obsah

Vypadli z balkóna hotela v Poľsku: Slovenka podstúpila náročnú operáciu, mladík z Čiech zomrel

Okolnosti prípadu teraz vyšetruje prokuratúra.

Vypadli z balkóna hotela v Poľsku: Slovenka podstúpila náročnú operáciu, mladík z Čiech zomrel
Na ilustračnej snímke balkón. Foto: Unsplash

Dvadsaťtriročná Slovenka spolu s dvadsaťjedenročným Čechom vypadli z balkóna na treťom poschodí kúpeľného hotela v poľskom meste Kolobrzeg (Kolobreh) na pobreží Baltského mora. Život Čecha sa lekárom v miestnej nemocnici už nepodarilo zachrániť, Slovenka podľa prokuratúry podstúpila náročnú operáciu. Informovala o tom agentúra PAP.

K incidentu došlo ešte v utorok (31. 10.) predpoludním. Ich pád na betónovú plochu videl jeden zo zamestnancov sanatória, ktorý privolal záchranku.

Okolnosti prípadu teraz vyšetruje prokuratúra. Do sanatória Baltyk prišla dvojica v pondelok (30. 10.), rezerváciu mala na dve noci. Slovenka a Čech sa boli večer po príchode sami prejsť. Potom sa vrátili do apartmánu, z ktorého už nevyšli.

„Nezanechali list na rozlúčku a nič nenasvedčuje tomu, že to mala byť samovražda,“ povedal prokurátor Ryszard Gasiorowski. Podľa neho však nie sú dôkazy ani o tom, že v byte došlo k nejakej roztržke a niekto ich z balkóna vysotil.

O prípade poľské úrady informovali veľvyslanectvá Slovenska aj Česka. Do Poľska by mali prísť rodičia mŕtveho Čecha, ktorých chcú vyšetrovatelia vypočuť. Taktiež dúfajú, že čoskoro budú môcť vypočuť aj zranenú Slovenku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet