Na hlavný obsah

V USA neznámy páchateľ postrelil troch študentov palestínskeho pôvodu

Existuje podozrenie, že išlo o čin z nenávisti.

V USA neznámy páchateľ postrelil troch študentov palestínskeho pôvodu
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Neznámy páchateľ v sobotu (25. 11.) v americkom štáte Vermont postrelil troch vysokoškolských študentov palestínskeho pôvodu. Existuje podozrenie, že išlo o čin z nenávisti, informujú agentúry AP a Reuters.

V Spojených štátoch v uplynulých týždňoch v dôsledku konfliktu na Blízkom východe narástol počet protimoslimských aj protižidovských trestných činov.

Trojica 20-ročných študentov, z ktorých dvaja majú americké občianstvo a tretí v krajine legálne pobýva, sa stala terčom útoku v sobotu večer blízko areálu Vermontskej univerzity v meste Burlington na severovýchode USA.

Mladí muži, z ktorých dvaja na sebe mali tradičný palestínsky šat, sa rozprávali arabsky. Vtedy na nich zaútočil beloch s pištoľou.

„Bez toho, aby prehovoril, vystrelil z pištole najmenej štyri náboje,“ uviedol vo vyhlásení šéf miestnej polície Jon Murad. „Všetky tri obete boli zasiahnuté, dve do trupu a jedna do dolných končatín. „Dvaja z mužov sú v stabilizovanom stave, tretí utrpel „oveľa vážnejšie zranenia“.

Útočník je na úteku a polícia po ňom pátra.

„V tejto napätej dobe sa nikto nemôže pozrieť na tento incident a nemať podozrenie, že mohlo ísť o zločin motivovaný nenávisťou,“ uviedol tiež Murad.

Spojené štáty rovnako ako ďalšie západné krajiny od začiatku vojny medzi Izraelom a radikálnym palestínskym hnutím Hamas čelia nárastu protimoslimských a protižidovských incidentov

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet