Na hlavný obsah

Vodič snežného skútra, ktorý takmer spôsobil smrteľnú tragédiu, spoznal svoj trest

Vozidlo viedol pod vplyvom alkoholu.

Opitý vodič skútra už pozná výšku svojho trestu. Chatára z Košíc odsúdil sudca okresného súdu v Spišskej Novej Vsi za to, že v lyžiarskom stredisku na juhu Slovenského raja sadol pod vplyvom alkoholu za volant snežného skútra.

Spadol z neho a stroj sa bez vodiča, rútil dole zjazdovkou. Muž takmer spôsobil tragédiu. Pri incidente sa zranila jedna žena.

Scénu ako z akčného filmu zažili ľudia, ktorí sa vo februári v roku 2022, lyžovali v lyžiarskom stredisku Biele vody v obci Mlynky v Slovenskom raji. Snežný skúter sa bez vodiča neriadene rútil obrovskou rýchlosťou dole strmým kopcom. 

Detaily priniesla v relácii Správy RTVS redaktorka Marie Balážová Melníková:

“Valiaci sa skúter, žiadny šofér. Nikdy neviete, či nezmení smer, kam sa pohnúť. V prvom rade som chytila syna a stiahla ho dole, lebo stál v rade predo mnou. V opačnom prípade by iste skončil pod skútrom a toto si vôbec neviem predstaviť,” priblížila zranená žena.

Muž po incidente na zjazdovke nafúkal 1,10 promile. Okrem toho, že bol opitý, na svahu navyše so snežným skútrom nemal čo robiť. Pretože v prevádzkovom poriadku daného lyžiarskeho strediska je pohyb skútrov po zjazdovke zakázaný.

Aj tieto skutočnosti zohľadnil sudca Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi.

„Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol trestným rozkazom Okresného súdu Spišská Nová Ves odsúdený k peňažnému trestu, k trestu prepadnutia vecí – snežného skútra a prípojných saní, ako aj k trestu zákazu činnosti viesť snežný skúter po dobu 12 mesiacov,“ uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry Košice Jarmila Janová.

Zároveň ho okresný súd zaviazal k náhrade spôsobenej škody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny