Na hlavný obsah

Achilovka ho vyradila z hry. Weiss sa už v tomto kalendárnom roku na trávniku neobjaví

Na trávnik chce vybehnúť počas jarnej časti.

Achilovka ho vyradila z hry. Weiss sa už v tomto kalendárnom roku na trávniku neobjaví
Na snímke hráč Slovana Vladimír Weiss ml. oslavuje gól . Foto: TASR

Kapitán futbalistov bratislavského Slovana Vladimír Weiss mladší sa pre zdravotné problémy v tomto kalendárom roku na trávniku už neobjaví. Tridsaťštyriročný ofenzívny ťahúň úradujúceho majstra chce v nadchádzajúcom období vyvinúť maximum pre doliečenie achilovky, ktorá ho dlhšie limituje.

„S hlavným trénerom i vedením klubu sme sa dohodli, že už to do konca roka nebudeme siliť. Pokúsim sa dať dokopy tak, aby som v januári mohol na sto percent začať zimnú prípravu,“ povedal pre klubový web Vladimír Weiss ml.

Účastníka troch veľkých šampionátov trápia v prebiehajúcej sezóne problémy s achilovkou. „Trápi ma chronický zápal achilovky. Noha si ešte potrebuje oddýchnuť. Podstupujem rôzne procedúry a robím, čo sa dá, aby som sa mohol v novom roku vrátiť na ihrisko,“ pokračoval Weiss ml.

K návratu ho motivujú aj fanúšikovia

Jeden z najskúsenejších hráčov Slovana túži po návrate do ligových duelov a rovnako túži zažiť jarnú vyraďovaciu fázu Európskej konferenčnej ligy. „Snažím sa dať dokopy, akokoľvek sa dá. Na druhej strane, nedá sa hrať futbal donekonečna v nejakom diskomforte. Preto v januári uvidíme, ako na tom budem, a čo bude ďalej. Verím, že to bude v poriadku a na jarnú časť budem k dispozícii. Zostávam pozitívne naladený,“ dodal v rozhovore pre stránku skslovan.com.

Aj počas maródky sleduje výkony svojich spoluhráčov a rovnako vníma podporu zo strany fanúšikov, ktorí naňho nezabúdajú ani v čase, keď ich nemôže tešiť svojou hrou na ihrisku.

„Som veľmi rád, že sa chalanom darí. Ukazujú silu nášho kolektívu, o ktorej som hovoril už dávnejšie. Verím, že vyhrajú tri zostávajúce zápasy do konca roka. Od jari budem robiť všetko pre to, aby som im opäť pomohol na ihrisku. Rovnako ďakujem našim fanúšikom, ktorí ma motivujú k návratu. Na autogramiáde pred zápasom s Košicami, keď som bol pre zranenie dosť psychicky dole, mi množstvo detí a našich malých fanúšikov dodalo neskutočnú energiu,“ doplnil Weiss ml.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport