Na hlavný obsah

Do poľského vzdušného priestoru prenikol lietajúci objekt: Náčelník generálneho štábu povedal, o čo išlo

Obyvatelia pozorovali rýchlo letiaci predmet.

Do poľského vzdušného priestoru prenikol lietajúci objekt: Náčelník generálneho štábu povedal, o čo išlo
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Poľské ozbrojené sily v piatok (29. 12.) oznámili, že z Ukrajiny prenikol do vzdušného priestoru Poľska neidentifikovaný predmet. Podľa armády môže mať spojitosť s piatkovými rozsiahlymi vzdušnými útokmi na ukrajinské mestá.

Ako informoval náčelník poľského generálneho štábu Wieslaw Kukula, išlo o ruskú raketu. Tá v piatok ráno prenikla na istý čas do poľského vzdušného priestoru a následne ho opustila. Wieslaw Kukula to oznámil po mimoriadnom zasadnutí Úradu národnej bezpečnosti. TASR informuje na základe správy poľského denníka Gazeta Wyborcza.

„Dostali sme informácie, že neidentifikovaný predmet sa objavil na radare neďaleko mesta Hrubieszów a následne zmizol,“ povedal pre PAP vojvoda Lubelského vojvodstva Krzysztof Komorski.

Obyvatelia vojvodstva pre poľské médiá uviedli, že pozorovali rýchlo letiaci predmet pohybujúci sa smerom na západ, píše agentúra DPA. Polícia a vojaci podľa nej pátrali po troskách v okolí mesta Zamosc v Lubelskom vojvodstve, ktoré má spoločné hranice s Ukrajinou.

Zariadenia rádiolokácie poľskej protivzdušnej obrany tento predmet sledovali, odkedy prekročil hranice, až kým sa signál nestratil. Velenie v súlade s postupom nasadilo sily a zdroje, ktoré boli k dispozícii.

„Predmet prišiel od ukrajinských hraníc,“ uviedol pre televíznu stanicu TVN24 hovorca velenia poľských ozbrojených síl (DG RSZ) Jacek Goryszewski. Dodal, že tento incident môže mať spojitosť s rozsiahlymi útokmi na ukrajinskom území z noci na piatok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet