Na hlavný obsah

Herec Matthew Perry zomrel po požití ketamínu, ukázala to pitva

Potvrdili to lekári z Los Angeles.

Herec Matthew Perry zomrel po požití ketamínu, ukázala to pitva
Americký herec Matthew Perry. Foto: TASR/AP

Americký herec Matthew Perry zomrel v októbri tohto roku po užití anestetika ketamínu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na výsledky pitvy.

Herca, známeho najmä vďaka úlohe v komediálnom seriáli Priatelia, našli jeho asistentkou privolaní záchranári bez známok života 29. októbra tohto roku vo svojom dome v oblasti Los Angeles.

V pitevnej správe losangeleskí súdni lekári potvrdili skoršie špekulácie médií, že Perry sa utopil v bazéne a že k jeho smrti prispelo ochorenie tepien a užívanie iných liekov. Uviedli však, že išlo o druhotné príčiny.

Herec v posledných rokoch otvorene hovoril o svojich dlhodobých problémoch so závislosťou, ale podľa pitevnej správy bol „údajne čistý 19 mesiacov“. Podstupoval terapiu ketamínom, aby sa vyrovnal s depresiami a úzkosťou. Poslednú kúru absolvoval necelé dva týždne pred smrťou, uviedol koroner.

Perryho asistent vyšetrovateľom povedal, že herec nebol chorý a nevykazoval žiadne známky užívania alkoholu alebo drog.

Perry si získal srdcia divákov na celom svete ako predstaviteľ sarkastického, ale neistého Chandlera Binga, ktorého stvárnil vo všetkých viac ako 230 epizódach desiatich sérií seriálu Priatelia.

Seriál z rokov 1994 až 2004 z neho urobil jednu z najvýraznejších hollywoodskych postáv popri hereckých kolegoch z Priateľov a skutočných priateľoch Jennifer Anistonovvej, Courteney Coxovej, Lise Kudrowovej, Mattovi LeBlancovi a Davidovi Schwimmerovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet