Na hlavný obsah

Kvalitnejšie fotografie aj spätná úprava správ: Messenger chystá veľké zmeny, potešia nejedného používateľa

Novinkou sú aj miznúce správy.

Kvalitnejšie fotografie aj spätná úprava správ: Messenger chystá veľké zmeny, potešia nejedného používateľa
Ilustračná snímka. Foto: Pexels

Komunikačná aplikácia spoločnosti Meta – Messenger prináša veľké zmeny. Používatelia budú môcť spätne upravovať obsah správ, odosielať fotografie vo vyššej kvalite alebo využívať funkciu miznúcich správ. Spoločnosť však chystá aj ďalšie novinky. Informovala o tom vo svojom blogu.

Správy môžu v budúcnosti používatelia upravovať do 15 minút po ich odoslaní. Pokiaľ má však adresát pochybnosti o vykonaných úpravách, môže odosielateľa nahlásiť za zneužívanie funkcie. Meta tak bude môcť zobraziť predošlé verzie danej správy.

Odosielanie fotografií sa dočká veľkých zmien. Okrem spomínanej lepšej kvalite zdieľaných vizuálov si developeri aplikácie Messenger pripravili pre používateľov viacero nových funkcií.

„Pridali sme zábavné rozloženia a zavedené ďalšie ovládacie prvky, aby ste mohli odpovedať alebo reagovať na akúkoľvek fotografiu alebo video v kolekcii,“ píše Meta v blogovom príspevku. Spoločnosť dodala, že ďalšie nové funkcie budú pribúdať postupne. Aktuálne majú testovať zdieľanie obsahov vo vysokom rozlíšení.

Novinku pre Messenger predstavujú aj miznúce správy. Funkcia zabezpečí, že odoslané právy zostanú dostupné len na 24 hodín. Pôjde pritom o funkciu ktorá sa dá zapnúť, pokiaľ si to používateľ želá, nie teda o permanentnú zmenu.

Meta dodala, že táto funkcia bude dostupná len v prípade, ak používateľ povolí šifrovanie správ end-to-end v aplikácii Messenger. Šifrovanie pritom má byť po novom predvoleným nastavením.

Zmeny sa dotknú aj hlasových správ. „Hlasové správy teraz môžete prehrávať 1,5-násobnou alebo dvojnásobnou rýchlosťou, pokračovať v počúvaní hlasovej správy tam, kde ste ju prerušili, a pokračovať v počúvaní hlasovej správy, keď sa vzdialite od chatu alebo aplikácie,“ vysvetlila spoločnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet