Na hlavný obsah

VIDEO: Brankár Borjan videl červenú kartu, Slovan sa so skupinou rozlúčil prehrou

Slovan čaká play off o účasť v osemfinále.

VIDEO: Brankár Borjan videl červenú kartu, Slovan sa so skupinou rozlúčil prehrou
Na snímke brankár Milan Borjan (Slovan) dostáva úvodný gól. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom domácom zápase 6. kola Európskej konferenčnej ligy s Olimpijou Ľubľana 1:2. V tabuľke A-skupiny obsadili konečné druhé miesto a čaká ich play off o účasť v osemfinále. Súpera spoznajú v pondelok o 14.00 h, keď je na programe žreb vo švajčiarskom Nyone.

Na Tehelnom poli otvoril skóre Pedro Lucas v 17. minúte, no o desať minút neskôr vyrovnal Cesar Blackman. Po prestávke videl po faule mimo šestnástky červenú kartu domáci brankár Milan Borjan a vzápätí rozhodol o triumfe Ľubľany opäť Lucas.

Slovan mal už pred zápasom istotu účasti v jarnej fáze EKL, priamu účasť v osemfinále si napokon vybojoval francúzsky tím OSC Lille. Ten zdolal v súbežne hranom dueli Klaksvík 3:0 a vyhral skupinu so štvorbodovým náskokom pred „belasými“.

ŠK Slovan Bratislava – Olimpija Ľubľana 1:2 (1:1)

Góly: 27. Blackman – 17. a 58. Lucas. Rozhodovali: Kardesler – Tugral, Özaral (všetci Tur.), ŽK: Wimmer – Elšnik, ČK: 54. Borjan (Slovan), 14.387 divákov.

Slovan: Borjan – Bajrič, Kašia, Wimmer (57. Trnovský) – Blackman, Kankava, Kucka, Pauschek (67. Zmrhal) – Barseghjan, Čavrič, Strelec (67. Tolič)

Ľubľana: Pintol – J. Silva (74. Lasickas), Ratnik, Muhamedbegovič, Sualehe – Elšnik, Fadida (89. Mijailovič), Rui Pedro – Brest (74. Kasa), Lucas (83. Nukič), Motika

I. polčas:

Slovan začal veľmi sebavedomo a od úvodných sekúnd zatlačil Olimpiju do defenzívy. Po piatich minútach sa dokonca tešil z gólu po zásahu Čavriča, ale VAR odhalil postavenie mimo hry domáceho útočníka.

Pozrite si neuznaný gól Čavriča:

Hneď potom mal ďalšiu možnosť Barseghjan, no zakončil vedľa brány. Potom však v 17. minúte vyšiel hosťom signál po zahratí voľného kopu a Lucas aj s pomocou žrde otvoril skóre.

Pozrite si úvodný gól stretnutia:

O desať minút neskôr vyrovnal Blackman, keď si spracoval loptu v šestnástke a prekvapil Pintola krížnou strelou. Po góle mal Slovan opäť viac z hry, no ku gólu sa priblížil len Čavrič na konci polčasu. Najskôr nezakončil presne svoj únik po pravej strane a potom namieril do súperovho brankára po prihrávke Strelca.

Tehelné pole rozburácal v 27. minúte Blackman:

II. polčas:


Po prestávke vyslali prvú strelu na bránu hráči Ľubľany, no Slovan potom opäť prebral taktovku. Plány mu však narušilo vylúčenie Borjana v 54. minúte. Brankár „belasých“ zastavil v úniku Bresta mimo šestnástky a videl červenú kartu.

Tréner Weiss stiahol z hry stopéra Wimmera a do brány išiel Trnovský, ktorý už o minútu neskôr lovil loptu zo siete po góle Lucasa – 1:2.

Početnú výhodu zužitkovala Ľubľana bleskovo a druhýkrát v zápase sa ujala vedenia.

Domáci kormidelník potom vystriedal dvoch hráčov, Slovan sa snažil o vyrovnanie, ale mohol inkasovať tretí gól, no Pedro z priameho kopu trafil iba žrď. V závere mali hráči slovenského majstra prevahu, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Po jednom z rýchlych brejkov súpera ešte trafil do brvna Motika.

Ofsajdový verdikt zmaril gól aj Ľubľane:

konečná tabuľka A-skupiny:


1. Lille 6 4 2 0 10:2 14*
2. SLOVAN 6 3 1 2 8:7 10**

3. Ľubľana 6 2 0 4 4:9 6
4. Klaksvík 6 1 1 4 5:9 4

 * – postup do osemfinále
 ** – postup do play off o osemfinále

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport