Na hlavný obsah

Stromček vianočných želaní: RTVS a dobrovoľníci obdarovali rodiny v núdzi

Do terénu vyšli autá plné prekvapení.

Stromček vianočných želaní: RTVS a dobrovoľníci obdarovali rodiny v núdzi
Darčeky pre rodiny v núdzi. Foto: RTVS

Desiatky darčekov spríjemnili Vianoce sociálne slabým rodinám. RTVS spolu s dobrovoľníkmi aj tento rok pomáhala vďaka projektu Stromček vianočných želaní. Do terénu vyrazili 4 posádky áut plne naložené prekvapeniami.

Počas vianočného víkendu sa na cesty v Banskobystrickom kraji vydali dobrovoľníci spolu s našimi kolegami. Hlavnou myšlienkou bolo obdarovať deti z ťažko skúšaných rodín.

„Vieme, že mnohé rodiny si nemôžu dovoliť kúpiť deťom darčeky možno v takej miere. Som veľmi rád, že RTVS spája dobrých ľudí a krásne myšlienky,“ povedal moderátor RTVS Patrik Herman.

Na začiatku celej pomoci bol vianočný stromček v jednej z bratislavských predajní. Na ňom boli zavesené kartičky s menovkami detí a ich želaniami, ktoré si nemohli dovoliť.

Odovzdávaniu darčekov sa v relácii Aktuálne :24 venoval redaktor RTVS Alexander Ernest:

„Potom si naši zákazníci tie darčeky mohli zobrať, priniesť, zabaliť. My sme ich potom rozniesli vlastne dnes tu,“ upresnila dobrovoľníčka Šárka Šabová.

Pomáhali aj samosprávy

Rodiny, ktoré darčeky dostali pomáhali vytipovať samosprávy.

„My ako samospráva si to dovoliť nemôžeme, a že sa našiel vôbec niekto, ja neviem kto, sú to neznámi ľudia, sú to ľudia s obrovským srdom. Som veľmi rada, že sa takéto veci dejú,“ uviedla starostka obce Hontianske Nemce Renáta Matejová.

Pani Evka, ktorej rodina takisto dostala darčeky, dokonca sama pomáha druhým.

„Keď po deťoch niečo malé ostane tak ja to potom zase posuniem na sociálny úrad a oni už potom to dajú ďalej. Lebo pomáhajú aj mne, tak ja pomáham tiež,“ povedala obdarovaná mama Eva.

Pomoc rodinám však sprevádzali aj smutné príbehy.

„Napríklad v tomto aute sú vianočné darčeky, ktoré svojim deťom vysnívala mamička, ktorá sa bohužiaľ toho dnešného prekvapenia nedožila. My sme konfrontovaní aj s takýmito momentami,“ prezradil Herman.

„V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že sa máme možno lepšie ako títo ostatní ľudia. Takže naozaj toto je najmenej čo môžeme pre nich urobiť,“ uviedol moderátor a redaktor RTVS Andrej Bálint.

Všetkým zapojeným tímom sa 23. a 24. decembra v Banskobystrickom kraji podarilo obdarovať takmer 150 detí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko