Na hlavný obsah

Zomrel druhý najstarší človek na svete. Fusa Tacumiová mala 116 rokov

Narodila sa v roku 1907.

Vo veku 116 rokov v utorok (12. 12.) zomrela Fusa Tacumiová, najstarší človek v Japonsku a zrejme druhý najstarší človek na svete. Informovala o tom agentúra Kjódó s odvolaním sa na predstaviteľa mesta Kašiwara v prefektúre Osaka, kde žena žila.

Najstarším žijúcim človekom je podľa Guinnessovej kniha rekordov Španielka Maria Branyasová. Má rovnako 116 rokov a narodila sa o niekoľko týždňov skôr ako Japonka.

Tacumiová sa narodila 25. apríla 1907 a v poslednom čase trávila väčšinu času na lôžku v opatrovateľskom dome v Kašiware, kde často zdravila miestnych zamestnancov, uviedlo zariadenie.

Tacumiová sa stala najstarším žijúcim človekom v Japonsku vlani v apríli po úmrtí 119-ročnej ženy vo Fukuoke, uviedlo japonské ministerstvo zdravotníctva.

Od tohto januára je najstarším žijúcim človekom Maria Branyasová, ktorá sa narodila 4. marca 1907, vyplýva z Guinnessovej knihy rekordov. V januári totiž zomrela vo veku 118 rokov francúzska rehoľná sestra André. Rekord najdlhšie žijúcej osoby naďalej drží iná Francúzka Jeanne Calmentová, ktorá zomrela v roku 1997 vo veku 122 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet