Na hlavný obsah

Čavrič pravdepodobne opustí Slovan, opäť sa skloňuje príchod Polievku

Kmotrík potvrdil, že zahraničné kluby majú záujem o viacerých hráčov.

Čavrič pravdepodobne opustí Slovan, opäť sa skloňuje príchod Polievku
Na snímke v popredí Alexandar Čavrič počas štartu zimnej prípravy klubu ŠK Slovan Bratislava pred jarnou časťou futbalovej Niké ligy v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali po úspešnej a nabitej jesennej časti prípravu na druhú polovicu ročníka 2023/24. Zverenci Vladimíra Weissa st. začali zimnú prípravu v stredu (10.1.) 10. januára v domácich podmienkach, no už onedlho absolvujú sústredenie v Katare.

Zatiaľ aj s útočníkom Aleksandarom Čavričom, o ktorého je veľký záujem a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. naznačil, že 29-ročný Srb zrejme odíde.

Okrem Čavriča eviduje Slovan záujem ešte o ďalších troch hráčov. Jedným z nich je aj obranca Lucas Lovat.

„Každý rok je to podobné. Pracovali sme aj počas sviatkov. Pripravovali sme si stratégiu v prípade odchodov a príchodov hráčov. Ponuky máme na štyroch hráčov, zaoberáme sa tým. Ak by prišlo k dohode, sme pripravení nahradiť ich. Najhorúcejší artikel je Čavrič, majú o neho záujem v okolitých krajinách, ale aj v Číne a Japonsku,“ priblížil Kmotrík ml.

„Nie je to definitíva, ale podľa mňa odíde, lebo ponuka je zaujímavá pre neho, aj pre klub. Budem sa s ním rozprávať a budeme sa snažiť urobiť to najlepšie pre Slovan. Ale máme namiesto neho pripravenú náhradu a som presvedčený, že tento hráč si jeho miesto zastane. Lovatovi končí v lete zmluva, takže rokujeme aj o predĺžení kontraktu, ale aj o prestupe. Uvidíme, čo z toho bude, ale aj namiesto neho máme pripravenú náhradu,“ uviedol.

Slovan sa chce posilniť na viacerých postoch

Posilniť sa chce Slovan na viacerých postoch, po skončení jesennej časti sa hovorilo aj o návrate gruzínskeho stredopoliara Giorgiho Čakvetadzeho. Ten je hráčom Gentu, no momentálne hosťuje v anglickom Watforde.

„Je to v rovine našich túžob, ale nie je to veľmi reálne. Som v kontakte s jeho agentom, ale v klube kde hrá, prišlo k nejakým zmenám a stanovisko klubu je v prípade hosťovania negatívne,“ dodal Kmotrík.

Klub rieši aj situáciu na stopérskom poste, keďže Kevin Wimmer nebude môcť pre kartový trest nastúpiť na zápas play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy proti Sturmu Graz.

Tréner Weiss pritom preferoval v uplynulých dueloch hru na troch stopérov. „Uvedomujeme si túto situáciu a pracujeme na alternatíve. Rokovania sú náročné a zatiaľ nedopadli v náš prospech. Nechceme zaplátať nejakú dieru, ale chceme priviesť posilu na tento post aj do ďalšieho ročníka,“ načrtol generálny riaditeľ „belasých.“

Opäť sa skloňuje príchod Polievku, s mužstvom už trénuje aj Weiss

Otvorený je aj príchod Róberta Polievku, o útočníka Banskej Bystrica má Slovan záujem už dlhší čas.        

„Rokovali sme aj cez sviatky, naposledy včera. My chceme lacnejšie kúpiť, Bystrica chce drahšie predať a keď sa niekde stretneme, bude to najlepšie,“ vysvetlil tréner Vladimír Weiss.Ten môže na jar počítať aj so synom Vladimírom, ktorého počas jesene trápila achilovka.

„Vlado ide do tréningu, poďakovať treba všetkým, ktorí sa o neho starali. Ale cíti sa dobre a je zdravý. Verím, že mu to vydrží a prakticky budeme mať na jarnú časť nového hráča.“

Slovanisti sa v stredu stretli na Tehelnom poli v kompletnom zložení ako na jeseň, chýbal len útočník Malik Abubakari, ktorému sa skončilo hosťovanie. „Budeme desať dní doma, v Katare nás čakajú dobrí súperi. Bol som tam pred rokom, úroveň je tam vynikajúca, nikde inde to nie je lepšie. Budeme v zariadení Aspire, čo je asi najlepšie tréningové centrum na svete. Verím, že sa dobre pripravíme,“ uzavrel tréner „belasých.“

Prvé jarné kolo Niké ligy odohrá Slovan v piatok 9. februára o 17.30 h v Žiline.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport