Na hlavný obsah

Gauffová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na Australian Open

Na postup cez Ukrajinku Kosťukovú potrebovala tri sety.

Gauffová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na Australian Open
Americká tenistka Cori Gauffová. Foto: TASR/AP

Americká tenistka Cori Gauffová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajšia šampiónka US Open zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej štvorky Ukrajinku Martu Kosťukovú 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2.

V dueli o postup do finále nastúpi vo štvrtok (25. 1.) proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou obhajkyňou titulu Bieloruskou Arinou Sobolenkovou a Češkou Barborou Krejčíkovou.

Gauffová si v Melbourne Parku vylepšila svoje doterajšie maximum. V prvom sete proti Kosťukovej otočila z 1:5. V druhom nedokázala doservovať zápas do úspešného konca, no v rozhodujúcom v aréne Roda Lavera dominovala.

„Som hrdá, ako som bojovala. Vedela som, že to bude ťažký zápas, nechala som na kurte všetky sily. V prvom sete som sa hľadala. Nebolo to spôsobené melbournským teplom, no nedokázala som sa dostať do správneho rytmu. V koncovke druhého dejstva som začala hrať príliš opatrne, čo sa mi vypomstilo, no po prehratom tajbrejku som sa rýchlo zmobilizovala. Je super, že v hľadisku bolo toľko amerických vlajok,“ uviedla Gauffová v pozápasovom rozhovore.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport