Na hlavný obsah

Australian Open: Duel Zvereva s Norriem prerušila aktivistka s protivojnovými plagátmi

Do štvrťfinále po päťsetovej bitke napokon postúpil Zverev.

Australian Open: Duel Zvereva s Norriem prerušila aktivistka s protivojnovými plagátmi
Žena hádže z hľadiska do arény letáky "Slobodná Palestína" počas zápasu medzi nemeckým tenistom Alexandrom Zverevom a Britom Cameronom Norriem, Foto: TASR/AP

Duel medzi nemeckým tenistom Alexandrom Zverevom a Britom Cameronom Norriem v osemfinále Australian Open vo štvrtom sete prerušili. Žena so slnečnými okuliarmi a s čiernou maskou na tvári totiž začal hádzať z tribúny na dvorec Margaret Courtovej protivojnové plagáty žiadajúce slobodu pre Palestínu.

„Zatiaľ čo diváci v Melbourne sledujú tenisové zápasy, na územie Gazy padajú bomby,“ znel nápis na plagátoch.

Zberači loptičiek zozbierali papiere, usporiadatelia demonštranta vyviedli z areálu v Melbourne Parku a po krátkej pauze duel medzi Zverevom a Norriem pokračoval. Informovala o tom agentúra AP.

Zberači loptičiek zbierajú letáky. Foto: TASR/AP

Zverev napokon zvládol štvorhodinovú päťsetovú drámu lepšie a Brita zdolal po setoch 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3). Jeho súperom vo štvrťfinále bude španielsky tenista Carlos Alcaraz. 

„Veľká vďaka patrí austrálskym fanúšikom, ktorí vytvorili výbornú atmosféru. Cameron hral veľmi dobre a musel som vydať zo seba maximum, aby som ho zdolal,“ povedal Zverev, ktorý v druhom kole zvíťazil tiež v piatich setoch nad slovenským kvalifikantom Lukášom Kleinom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport