Na hlavný obsah

Poslanci z KDH chcú opäť odvolávať Ľ. Blahu z postu podpredsedu parlamentu. Tvrdia, že ho vyšetruje NAKA

KDH už chcelo odvolávať Blahu v novembri.

Poslanci z KDH chcú opäť odvolávať Ľ. Blahu z postu podpredsedu parlamentu. Tvrdia, že ho vyšetruje NAKA
Na snímke Ľuboš Blaha. Foto: TASR/Jakub Kotian

Poslanci Národnej rady (NR) SR za KDH chcú opäť iniciovať odvolávanie Ľuboša Blahu (Smer-SD) z postu podpredsedu parlamentu.

Tvrdia, že polícia začala trestné stíhanie pre obraz komunistického predstaviteľa Che Guevaru, ktorý si umiestnil do svojej kancelárie.

Podľa KDH začala trestné stíhanie Národná kriminálna agentúra (NAKA) voči podpredsedovi parlamentu za prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

Kresťanskí demokrati sú presvedčení, že ďalší obvinený človek vo vedení NR SR je potenciálnou medzinárodnou hanbou pre Slovensko.

„Trvali sme na tom, aby sa Ľuboš Blaha verejne ospravedlnil, odstránil obraz Che Guevaru a vrátil tam obraz prezidentky. Zároveň sme trvali na tom, aby vrátil vlajku EÚ na svoje miesto. Nič z toho sa nestalo, naopak, Ľuboša Blahu začala trestne stíhať NAKA, a preto opäť začíname zbierať podpisy pod jeho odvolanie,“ uviedla v stanovisku predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková.

KDH už chcelo odvolávať Blahu v novembri. Poslanci však neschválili program mimoriadnej schôdze o jeho odvolávaní.

Opozícia vtedy reagovala na video, v ktorom Blaha odstránil vo svojej kancelárii vlajku Európskej únie a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý nahradil portrétom Che Guevaru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko