Na hlavný obsah

Košičan, ktorý sa vyhrážal školáčke streľbou na škole, skončil vo väzbe. Na súde povedal, že svoje slová nemyslel vážne

Obhajcovia sa proti rozhodnutiu odvolajú.

Košičan, ktorý sa vyhrážal školáčke streľbou na škole, skončil vo väzbe. Na súde povedal, že svoje slová nemyslel vážne
Mladíka budú za vyhrážanie stíhať väzobne. Foto: RTVS

Sudkyňa Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi rozhodla, že 19-ročný Košičan pôjde do väzby. Vyhrážal sa školáčke z Gelnice, že ich základná škola sa stane terčom masovej streľby a zopakuje tam masaker z Prahy.

Žiačka dostala na Silvestra na sociálnej sieti takýto odkaz: „To mi je jedno, že celá škola. Ja si beriem ostrú zbraň, mne nerobí problém tam strieľať. Stane sa to, čo v Prahe.”

Viac o situácii zisťovala v relácii Správy RTVS redaktorka Marie Melníková Balážová:

“Obvinený povedal pred sudkyňou pre prípravné konanie, že tie dve hlasové správy, ktoré zaslal žiačke, nemyslel vážne a že svoje konanie ľutuje. Ináč k veci nevypovedal,“ priblížil okresný prokurátor v Spišskej Novej Vsi.

„Má psychiatrickú diagnózu z opatrovníckeho konania. Ale samozrejme, v trestnom konaní bude robený ďalší nezávislý znalecký posudok, čo sa týka jeho duševného stavu. Až podľa výsledkov znaleckého dokazovania bude zrejmé, či znalecký posudok bude, alebo nebude podstatný pre rozhodovanie vo veci samej.” dodal.

“My, samozrejme, ako obhajcovia, budeme dávať sťažnosť v lehote troch dní, keďže tvrdíme, že väzobné dôvody neboli dané,” povedala koncipientka advokátskej kancelárie Marcely Kuníkovej Miroslava Chroustová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny