Na hlavný obsah

Kvalifikantka Jastremská postúpila do semifinále Australian Open, jazda devätnásťročnej Češky Noskovej sa skončila

Jastremská postúpila do hlavnej súťaže z kvalifikácie.

Kvalifikantka Jastremská postúpila do semifinále Australian Open, jazda devätnásťročnej Češky Noskovej sa skončila
Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská sa teší z výhry po štvrťfinálovom zápase ženskej dvojhry. Foto: TASR/AP

Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská postúpila do semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V stredajšom (24. 1.) štvrťfinále zdolala Češku Lindu Noskovú v dvoch setoch 6:3, 6:4. Kvalifikantka nastúpi v semifinále proti víťazke duelu medzi Ruskou Annou Kalinskou a Čeng Čchin-wen z Číny.

Jastremská sa tak stala len druhou kvalifikantkou, ktorá postúpila na Australian Open do semifinále v Open ére. Naposledy sa to podarilo Austrálčanke Christine Matisonovej v roku 1978.

Dvadsaťtriročná Ukrajinka vyhrala pred podujatím grandslamový zápas naposledy na US Open 2020 pred svojou dočasnou suspendáciou pre podozrenie z dopingu. Nosková vyradila v predošlých fázach svetovú jednotku Igu Swiatekovú a Ukrajinku Jelinu Svitolinovú, proti ktorej nastúpila v 4. kole, zápas skrečovala.

V stredu sa ako prvá dostala k brejku práve ona v treťom geme. Jastremská si ho však zobrala hneď späť, súperke vzala ešte jeden servis a využila prvý setbal. V druhom dejstve prelomila podanie mladej Češky v siedmom geme a premenila aj prvý mečbal.

„Je pekné zapísať sa do histórie, pretože v tom čase som ani nebola na svete. Hrala som dobre, ale nemala som pocit, že to tak je. Hrala som to, čo viem. Som trocha unavená a tak som iba bojovala,“ uviedla víťazka pre akreditované médiá.

Stala sa tak treťou semifinalistkou po Američanke Coco Gauffovej a Arine Sobolenkovej z Bieloruska. Tie proti sebe nastúpia vo štvrtok v repríze finále vlaňajšieho US Open.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport