Na hlavný obsah

MS žien do 18 rokov: Slovenské hokejistky vzdorovali favorizovaným Švédkam dve tretiny, bod napokon nezískali

Zatiaľ figurujú na poslednom mieste základnej B-skupiny.

MS žien do 18 rokov: Slovenské hokejistky vzdorovali favorizovaným Švédkam dve tretiny, bod napokon nezískali
Na snímke radosť Nely Lopušanovej po góle do siete Švédska na MS žien do osemnásť rokov. Foto: iihf.com

Hokejistky Slovenska prehrali so Švédskom 3:6 vo svojom druhom zápase na MS hráčok do 18 rokov vo Švajčiarsku. Proti veľkému favoritovi zápasu vzdorovali dve tretiny, po ktorých bol stav nerozhodný 3:3.

Švédky však v druhej časti záverečnej tretiny definitívne rozhodli o víťazstve dvoma gólmi, ďalší pridali do prázdnej bránky. Slovenky sú po dvoch zápasoch na poslednom štvrtom mieste základnej B-skupiny.

Slovensko – Švédsko 3:3 (1:2, 2:1,0:3)

Góly: 2. Lopušanová (Beňáková, Krákorová), 21. Karkošková (Blichová), 37. Tóthová (Tomaštíková) – 15. Hallinová (Hedqvistová, Svenssonová), 20. Hallinová (Hedqvistová, Svenssonová), 28. Svenssonová (Leijonhelmová), 52. Brenkleová, 53. Svenssonová (Rauniová), 60. Hellmanová (Hallinová, Svenssonová). Rozhodovali: Daliová (Švajč.), Manthová (Kan.) – Dinantová (Belg.), Moleková (SR), vylúčené: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 193 divákov.

zostava SR: Debnárová – Krákorová, Tomaštíková, S. Halušková, Mateičková, Tischlerová, Masláková, Kostková, Nogová – Paulínyová, Tóthová, Blichová – Lacková, Beňáková, Lopušanová – Lačná, Komlošová, Juríková – Feníková, Taricsová, Karkošková

Slovenky mali výborný štart, keď už v 2. minúte išli do vedenia. Ich prvú presilovku v zápase využila Nela Lopušanová, ktorá pohotovo dorazila puk po strele Lilien Beňákovej – 1:0.

Z prvej početnej výhody skórovali aj Švédky zásluhou Miry Hallinovej. Tá si gólovú radosť zopakovala aj v závere prvej tretiny, keď takisto skórovala v presilovke – 1:2. Keď Hilda Svenssonová v 28. minúte zvýšila na 1:3, zdalo sa, že favorit dostal zápas pod kontrolu.

Tatiana Blichová však v 30. minúte vybojovala puk pre Lenku Karkoškovú, ktorej strela prešla cez brankárku Lovisu Lundströmovú – 2:3. O sedem minút už bolo vyrovnané po akcii a zakončení Emy Tóthovej – 3:3.

Slovenkám sa vidina cenného úspechu rozplynula v druhej polovici tretej tretiny. Švédky vystupňovali tlak a Anna Brenkleová presne namierila po odrazenom puku – 3:4.

Krátko na to skončila v bránke aj strela Svenssonovej, ktorej pomohol aj nešťastný teč Liany Tomaštíkovej – 3:5. Slovenky sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankárky, no do prázdnej bránky inkasovali šiesty gól.

Súboje v „béčku“ uzavrú stredajším zápasom so Švajčiarkami (od 16.00 h). Následne ich čaká štvrťfinále.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport