Na hlavný obsah

Na viacerých školách v okrese Bardejov prerušili vyučovanie. Dôvodom je šírenie chrípky

Pod zámkom sú aj mestské školy.

Na viacerých školách v okrese Bardejov prerušili vyučovanie. Dôvodom je šírenie chrípky
Ilustračná snímka - základná škola. Foto: RTVS

Na viacerých školách v okrese Bardejov prerušili vyučovanie. Zatvorili aj materské školy. Dôvodom je chrípka a jej šírenie. Hygienici očakávajú, že chorých bude pribúdať. Pod zámkom sú aj mestské školy v Bardejove.

Hovorca mesta Bardejov Štefan Hij uviedol, že k pondelku (29. 1.) pre chrípku a vírusové ochorenia uzavreli päť materských škôl a tri základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Na vývoj chrípkovej sezóny v okrese Bardejov sa v Správach RTVS z regiónov pozrela redaktorka Diana Murdziková:

Vyučovanie prerušili od troch do piatich dní. Materské a základné školy podľa mesta hygienici zatvorili jednak kvôli chorobnosti detí, ale aj kvôli chorobnosti zamestnancov.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva hovorí o výrazne zhoršujúcej sa situácii. Vyučovanie prerušili aj vo viacerých obciach v okrese.

Hygienici v stanovisku potvrdili, že prerušili výchovno-vzdelávací proces na ZŠ a MŠ v obci Zlaté, na ZŠ Cigeľka, na MŠ Raslavice aj Dubinné.

„Vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie v našom okrese očakávame, že hlásená chorobnosť na akútne respiračné ochorenia, vrátane chrípky a chrípke podobných ochorení bude aj nasledujúce týždne rásť,“ doplnil úrad.

Nejde len o chrípku, ale aj o chrípke podobné ochorenia. Pribúdajú aj v okresoch Prešov a Sabinov. Akútne respiračné ochorenia trápia deti do päť rokov, chrípke podobné ochorenia sužujú školákov od šesť do 14 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny