Na hlavný obsah

Protivládne protesty opozície pokračujú. PS, SaS a KDH ohlásili ďalšie na štvrtok

Uskutočnia sa v Bratislave aj iných mestách.

Protivládne protesty opozície pokračujú. PS, SaS a KDH ohlásili ďalšie na štvrtok
Bratislavského zhromaždenia sa zúčastnilo podľa odhadov médií viac ako 10-tisíc ľudí. Foto: TASR/Pavol Zachar

Protesty opozičných strán PS, SaS a KDH proti krokom štvrtej vlády Roberta Fica (Smer-SD) majú pokračovať vo štvrtok 11. januára. Informovali o tom v piatok (5. 1.) lídri spomínaných subjektov. Bližšie informácie o ich priebehu chcú predstavitelia strán informovať v pondelok (8. 1.).

Opozícia nesúhlasí s návrhom novely Trestného zákona, ktorý obsahuje rušenie špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). V posledných mesiacoch sa uskutočnili viaceré takéto protesty, pri tom poslednom sa v Bratislave zhromaždilo viac ako 10-tisíc občanov.

„Náš tlak v parlamente a na námestiach však musí pokračovať. Našim cieľom je promafiánsky balíček nielen spomaliť, ale úplne zastaviť. Musíme tiež zabrániť tomu, aby v dvoch tohtoročných voľbách vyhrali zástupcovia vládnej koalície, pretože nemôžu mať všetko,“ uviedol líder PS Michal Šimečka.

Predseda kresťanských demokratov Milan Majerský skonštatoval, že koalícia nemá záujem o odbornú diskusiu na nápravu chýb a nedostatkov ÚŠP. Myslí si, že jej rušením chcú pomáhať svojim blízkym osobám, aby neboli trestne stíhaní.

Šéf Slobody a solidarity Richard Sulík pripomenul blížiacu sa rozpravu v parlamente, práve o rušení ÚŠP. „Bude veľmi záležať, či ubránime na Slovensku právny štát alebo sa z nás opäť stane čierna diera Európy a kolónia Ruska,“ uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko